Εν μέσω ανελέητων βομβαρδισμών, περικυκλωμένοι από ελεύθερους σκοπευτές και τεθωρακισμένα,  οι ασθενείς και οι εκτοπισμένοι των νοσοκομείων στην Γάζα διάγουν αγώνα για επιβίωση.

Εδώ και μερικές ημέρες, ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές έχουν καταλάβει τα κτίρια γύρω από το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν και πυροβολούν συνεχώς προς τα αίθριά του και μέσα στα δωμάτια των ασθενών.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, αφού το πολιορκούσαν και το βομβάρδιζαν για αρκετές ημέρες, περικυκλώνοντας ασθενείς πρόσφυγες και ιατρικό προσωπικό.

Ζητούν παρέμβαση από τον ΠΟΥ και τον ΟΗΕ

Το Υπουργείο Υγείας κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να σώσουν τις ζωές των πολιορκημένων στο νοσοκομείο που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ανταποκριτής του Al Mayadeen στη Γάζα επιβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο Kamal Adwan δέχεται ισραηλινούς βομβαρδισμούς με διακοπές, ενώ οι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές συνεχίζουν να στοχεύουν όποιον κινείται στο εσωτερικό του. Οι πολιορκημένοι είναι χωρίς τρόφιμα και νερό εδώ και αρκετές ημέρες. Όποιος κινείται προς την έξοδο τον περιμένουν οι ελεύθεροι σκοπευτές. Είναι ένας αγώνας φθοράς και αντοχής, με το νερό και το φαγητό να έχουν οπλοποιηθεί.

Σχολιάζοντας το θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Ashraf al-Qudra, δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες εισέβαλαν στο νοσοκομείο, απαίτησαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το ιατρικό προσωπικό να παραδώσουν ένα όπλο που ανήκε σε έναν φρουρό ασφαλείας του νοσοκομείου, υποδεικνύοντας ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την εγκληματική τους συμπεριφορά και να κατασκευάσουν ένα νέο ψέμα».

Οι βομβαρδισμοί στην πόλη της Γάζας σημειώνονται χωρίς διάκριση σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους.

Επιζώντες αλλά αντιμέτωποι με τις αρρώστιες

Μέσα στην αναταραχή στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Γάζας εξαιτίας του πολέμου του Ισραήλ, με την έλλειψη καθαρού νερού, τροφίμων, φαρμακευτικής βοήθειας, τα υπερπλήρη καταφύγια και το κρύο του Δεκεμβρίου, ασθένειες και αρρώστιες ταλανίζουν τους επιζώντες.

Καθώς η Γάζα παραμένει στερημένη από βοήθεια και με τους συνεχείς αλόγιστους βομβαρδισμούς που καταστρέφουν μέρη φιλοξενίας και εγκαταστάσεις, καθώς και τη βοήθεια που φτάνει στη Λωρίδα, όσοι έχουν αρρωστήσει βρίσκονται σε αδυναμία να λάβουν θεραπεία, καθώς οι γιατροί σπεύδουν με τα περιορισμένα μέσα που έχουν ακόμα στη διάθεσή τους στους Παλαιστίνιους που έχουν τραυματιστεί από τα ισραηλινά χτυπήματα.

Σχολιάζοντας το θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Ashraf al-Qudra, δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες εισέβαλαν στο νοσοκομείο, απαίτησαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το ιατρικό προσωπικό να παραδώσουν ένα όπλο που ανήκε σε έναν φρουρό ασφαλείας του νοσοκομείου, υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την εγκληματική τους συμπεριφορά και να κατασκευάσουν ένα νέο ψέμα.

Η υγειονομική κρίση στη Γάζα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς ο απολογισμός της ισραηλινής επίθεσης έχει ανέλθει σε 18.205 νεκρούς και 49.645 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου. Αγνοούνται περίπου 6.500 με 7.000 άτομα.