Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Όλιβερ, του χάσκι στην Αράχωβα, με την κτηνίατρο που τον εξέτασε όσο ήταν εν ζωή να επιμένει για κακοποίησή του από ανθρώπινο παράγοντα και την αστυνομία να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ, όπως προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα καθαρίσει το όνομα της Αραχώβας» κάτι που δείχνει ανατροπή στην υπόθεση βιασμού και βασανισμού του Όλιβερ από ανθρώπινο παράγοντα.

Και η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε, πως με τα έως τώρα στοιχεία δεν φέρεται να εμπλέκεται ανθρώπινος παράγοντας, και η αστυνομία κάνει λόγο για δαγκωματιές, για αγέλες.

Σύμφωνα με το Mega, φιλοζωικές οργανώσεις συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τον βασανισμό του χάσκι, κάνουν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης και μάλιστα, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αράχωβα.

«Αποκλείω ότι ο σκύλος έχει εμπλακεί σε καυγά με άλλα ζώα» – Κάθετη η κτηνίατρος

Η κτηνίατρος, Κλεονίκη Τόλα που πρώτη εξέτασε τον Όλιβερ και μάλιστα εν ζωή υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση αγέλη σκύλων να κατασπάραξε το χάσκι και εμμένει στην άποψη της ότι το σκυλί κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι.

«Το ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δημόσια τη λέξη σεξουαλική κακοποίηση, βιασμός δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι ή αναιρεί τα δεδομένα μου. Παραμένω σταθερή σε όσα έχω πει στην κατάθεσή μου. Μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ όλα όσα λέγονται και πιθανόν παραποιούνται και να απαντώ. Αποκλείω ότι ο σκύλος έχει εμπλακεί σε καυγά με άλλα ζώα και αυτή είναι η αιτία τραυματισμού του και εγκατάλειψης του καθώς ο σκύλος δεν είχε κανένα εμφανές σημάδι πάλης με άλλο ζώο ή δαγκώματα ή οτιδήποτε. Δεν έχω πει ποτέ αυτή τη λέξη, δεν σημαίνει όμως, ότι αναιρώ αυτά τα οποία έχω εκτιμήσει. Υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας σε αυτό το περιστατικό» είπε μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Live News».

Τι λέει η αστυνομία

Το πώς οι αστυνομικοί της διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών έφτασαν στο συμπέρασμα ότι ο Όλιβερ δεν έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από ανθρώπους αλλά ότι το κατασπάραξε αγέλη σκύλων, ανέλυσε μιλώντας στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης  των εφημερίδων το «Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος

Ήδη από τη γνωμάτευση είχε διαπιστωθεί ότι ο σκύλος είχε δαγκώματα από άλλα σκυλιά στο αυτί και, όπως έδειξε το βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από την περιοχή, ο σκύλος φαίνεται ότι έπεσε θύμα αγέλης ζώων που τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Μάλιστα η συρροή στοιχείων από τις κάμερες δείχνει σε κάποιο σημείο τον Όλιβερ να κινείται και να ακολουθείται από άλλα σκυλιά και σε κάποια άλλη φάση να είναι αυτά τα σκυλιά δίπλα του, χωρίς να παρεμβάλλεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να έχει υπάρξει κάποια ανθρώπινη επέμβαση και το σκυλί πληγωμένο να κινείται στην ίδια περιοχή.