Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο μηρό από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη, νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Έχουν ήδη γίνει αλλεπάλληλα χειρουργεία προκειμένου να καθαριστεί το τραύμα, όμως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κολλήσει κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Σύμφωνα δε με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ο 31χρονος εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Υπάρχει όμως συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί και πρόκειται για άτομο με δυνατό οργανισμό.

Σημειώνεται δε ότι η ναυτική φωτοβολία χτύπησε στο έδαφος, έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο μηρό του διαπερνώντας τον οπλισμό και τη στολή του. Ο 31χρονος έπαθε ανακοπή και για 10 λεπτά, οι γιατροί στο νοσοκομείο της Νίκαιας -που δεν εφημέρευε- προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στην ζωή.

Τι ανέφερε το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Κυριακή από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».