Ώρες αγωνίας για τη 17χρονη μαθήτρια από λύκειο της Αττικής, που παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά από ανακοπή που υπέστη, ύστερα από αλλεργικό σοκ.

Η μαθήτρια ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα και την Κυριακή, την ώρα που έτρωγε πρωινό σε ξενοδοχείο, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, κατανάλωσε βούτυρο.

Στη συνέχεια, εμφάνισε αλλεργική αντίδραση και έκανε ένεση αδρεναλίνης, που είχε πάντα μαζί της. Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο κατέρρευσε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι καθηγητές της ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και μέχρι να έρθει έκαναν στην μαθήτρια ΚΑΡΠΑ. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα του Βενιζελείου σε καρδιακή ανακοπή.

Έπαθε ανακοπή

Το αλλεργικό σοκ, που υπέστη η 17χρονη, της προκάλεσε ανακοπή, παρά την ένεση αδρεναλίνης που είχε η ίδια χορηγήσει στον εαυτό της.

Οι γιατροί κατάφεραν με πολλές προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή. Άμεσα η μαθήτρια διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται, ότι το βράδυ της Κυριακής (11/12) έφτασαν στο Ηράκλειο και οι γονείς της κοπέλας, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου και ενημερώνονται συνεχώς για την κατάσταση της κόρης τους.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ της Κυριακής η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την 17χρονη μαθήτρια, αναφέροντας ότι:

«Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία). Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».