Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 18χρονος, που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στο Ρέντη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι είδε τον 31χρονο να γονατίζει.

Ο πατέρας, μετά τη σύλληψη του γιου του, προέβη στις πρώτες του δηλώσεις τονίζοντας πως αν ήξερε τι είχε συμβεί θα είχε πάει από μόνος του, να καταθέσει και να αλαφρύνει τη θέση του.

«Δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα»

«Ήρθε σήμερα το πρωί η ασφάλεια και πήρε ρούχα. Η αστυνομία δεν μου έχει πει τίποτα. Με πήρε η κοπέλα του και μου είπε ότι μιλήσανε μαζί, κατεβαίνω τώρα στη ΓΑΔΑ. Ξέρω ότι ήταν εκεί με τους 424, ήταν μέσα. Χθες, το βράδυ τον έπιασαν. Δεν ξέρω… αν είναι αυτός. Καταστράφηκα», δήλωσε ο πατέρας του συλληφθέντα μιλώντας στο MEGA.

Επίσης, ανέφερε ότι ο 18χρονος πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός. «Δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πώς τον συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους έφτασαν στον δράστη, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες και μαρτυρίες – κλειδιά που είχαν στην διάθεσή τους και κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.

Έτσι λοιπόν πήγαν σπίτι του, τον προσήγαγαν και τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ, όπου και ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα και πέτυχε τον 31χρονο αστυνομικό στον μηρό, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται τώρα σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Κρατικού Νίκαιας.