Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 17χρονο Παλαιστίνιο στην πόλη Αζούν της Καλκίλια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, την Κυριακή.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί περαιτέρω μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώνουν αμάχους, ακόμη και ανήλικους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.

Πυροβόλησαν Παλαιστίνιο με νοητική υστέρηση

Λίγες ημέρες νωρίτερα, έδειξαν το χειρότερό τους πρόσωπο όταν πυροβόλησαν εν ψυχρώ έναν Παλαιστίνιο με νοητική υστέρηση.

Συγκεκριμένα, ο Τάρεκ Αμπού Αμπέντ, άτομο με νοητική υστέρηση και γνωστός στους φίλους και την οικογένειά του ως «Ghazzawi», πήγαινε στο σπίτι του την περασμένη Τρίτη όταν τον σταμάτησαν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και του ζήτησαν τα στοιχεία του, σύμφωνα με όσα είπε ο αδελφός του Τάρεκ, Ντία αμπού Αμπέντ, στο CNN τηλεφωνικά.

«Όποιος συναντήσει τον Tarek μπορεί να καταλάβει αμέσως ότι έχει ειδικές ανάγκες», δήλωσε ο Ντία Αμπού Αμπέντ. «Ο εγκέφαλός του λειτουργεί όπως ενός παιδιού».

Όταν ο Τάρεκ είπε στους άνδρες ότι δεν είχε ταυτότητα και πλησίασε προς τον έναν να του μιλήσει, ένας στρατιώτης τον πυροβόλησε στο πόδι, σύμφωνα με τον αδελφό του και το σχετικό βίντεο.

Το βίντεο, το οποίο έχει γυριστεί σχετικά κοντά στο περιστατικό, φαίνεται να δείχνει τις στιγμές αφού ο Τάρεκ δήλωσε ότι δεν είχε ταυτότητα.

Δείχνει τρεις άνδρες με στρατιωτικές στολές να στέκονται πάνω από έναν άνδρα που είναι γονατισμένος, και δίπλα σε έναν άνδρα με κόκκινο πουκάμισο, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον Ντία ως φίλος του Τάρεκ.

Οι άνδρες είχαν τα τουφέκια τους στραμμένα προς τον Τάρεκ Αμπού Αμπέντ και ακούγονται φωνές. Ο Αμπού Αμπέντ φαίνεται να προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος, ενώ αρκετοί κάτοικοι της περιοχής τον παρακολουθούν. Στη συνέχεια σηκώνεται και πλησιάζει έναν από τους άνδρες, φαινομενικά ταραγμένος. Στη συνέχεια, ένας δεύτερος άνδρας πλησιάζει τον Αμπού Αμπέντ από πίσω.

Ακούγεται ένας πυροβολισμός και ο Αμπού Αμπέντ πέφτει στο έδαφος. Στριφογυρίζει από τον πόνο, καθώς δύο από τους άνδρες συνεχίζουν να τον σημαδεύουν με τα όπλα τους.