Ένας Αμερικανός σοκολατοποιός και ο φερόμενος συνεργός του κατηγορήθηκαν στο νησί της Καραϊβικής για τη δολοφονία ενός Καναδού καινοτόμου κινουμένων σχεδίων και ιδιοκτήτη οικολογικού θέρετρου και της συζύγου του λίγες μέρες αφότου βρέθηκαν τα πτώματά τους σε καμένο αυτοκίνητο.

Ο Jonathan Lehrer, 57 ετών, και ο Robert Snider εμφανίστηκαν στο δικαστήριο στην πρωτεύουσα Roseau για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες σχετικά με τη δολοφονία των Daniel Langlois και Dominique Marchand.

Ο Lehrer διαθέτει ακίνητο δίπλα στο «Coulibri Ridge», ένα πολυτελές οικολογικό θέρετρο που διευθύνεται από το άτυχο ζευγάρι, το οποίο έχει καταχωριστεί από την Condé Nast Traveler ως «χοτ» προορισμός για το 2023 και από την Travel + Leisure ως το «πιο πράσινο θέρετρο του κόσμου». Πληροφορίες λένε ότι είχε εμπλακεί σε μια διαμάχη με το ζευγάρι για έναν δημόσιο δρόμο που διέρχεται από το κτήμα φυτειών κακάο του.

Το Radio-Canada, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ανέφερε ότι το ζευγάρι δέχθηκε ενέδρα και δολοφονήθηκε πριν το αυτοκίνητό τους βυθιστεί στη χαράδρα και πιάσει φωτιά την περασμένη Παρασκευή. Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Daniel Langlois ήταν πρωτοπόρος στο 3D animation.

«Αυτό το βάναυσο έγκλημα δεν μπορεί να αγνοηθεί και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους υπεύθυνους να ξεφύγουν», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας  Rayburn Blackmoore, στο εθνικό ραδιόφωνο.

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με το έγκλημα, αλλά μόνο στους Lehrer και Snider έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο τον Μάρτιο. Ο Lehrer ιδιοκτήτης του κτήματος Bois Cotlette είναι σοκολατοποιός. Ο πατέρας του,είπε στο Journal de Montréal ότι ο γιος του ήταν «επιτυχημένος επιχειρηματίας, όχι δολοφόνος».

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι δύο άνδρες είχαν διαφωνία σχετικά με τον δρόμο Morne Rouge που διασχίζει την ιδιοκτησία του Lehrer και παρείχε τη μοναδική πρόσβαση στο οικολογικό θέρετρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Langlois είχε οργανώσει μια διαδήλωση κατά του Lehrer.

Το 2018, αφού ο Lehrer προσπάθησε να μπλοκάρει τη διαδρομή χρησιμοποιώντας πέτρες και μεταλλικούς σωλήνες και σκάβοντας μια τάφρο, το ανώτατο δικαστήριο της ανατολικής Καραϊβικής έκρινε ότι ήταν ένας δημόσιος δρόμος που πλήρωναν οι φορολογούμενοι. Το δικαστήριο εξέτασε την κατασκευή ενός δεύτερου δρόμου, αλλά επέλεξε τη διαμεσολάβηση και αργότερα παραχώρησε στους υπαλλήλους και τους επισκέπτες του Langlois απεριόριστη πρόσβαση.

Ο Langlois ήταν γνωστός ως πρωτοπόρος στα κινούμενα σχέδια υπολογιστών και είχε αναπτύξει λογισμικό τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων που χρησιμοποιήθηκε σε ταινίες όπως το Jurassic Park, ο Τιτανικός, το Matrix. Πούλησε την εταιρεία του Softimage, στη Microsoft για 200 εκατομμύρια δολάρια το 1994.