Αιχμηρά σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Καραμέρος, την συνάντηση των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών, που πλέον ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία, την Πέμπτη.

«Κάπως μου κάνει να συναντούν οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές τον Ερντογάν μέσα στην τουρκική πρεσβεία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος για τους δύο μειονοτικούς βουλευτές των «11», Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καραμέρος, μιλώντας στο «Κόκκινο», εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το αν θα έχει συνέχεια από πλευράς Ερντογάν το θετικό κλίμα της επίσκεψης στην Αθήνα.

«Έχουμε υπεύθυνη στάση ως αντιπολίτευση, αλλά όχι υποχωρητική»

«Μιλάω εδώ και πολύ καιρό για την ανάγκη να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά της πατριωτικής αριστεράς, το μεγάλο θέμα είναι η επήρεια των νησιών», επισήμανε, για να προσθέσει ότι, στην οκτάωρη επίσκεψή του, «ο Ταγίπ Ερντογάν κρατιόταν να μην του ξεφύγει κάτι».

«Έχουμε υπεύθυνη στάση ως αντιπολίτευση, αλλά όχι υποχωρητική», ξεκαθάρισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε αυτό το σημείο στην παρουσία των δύο μουσουλμάνων βουλευτών της Νέας Αριστεράς στην τουρκική πρεσβεία.

Τέλος, χαρακτήρισε «πολιτική εξαπάτηση» τον φορολογικό νόμο της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι δεν έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές, αλλά το στοίχημα των ευρωεκλογών.

«Μετά τις ευρωεκλογές πρέπει όλοι στο χώρο της κεντροαριστεράς να πάρουμε σκληρές αποφάσεις, για να δούμε πώς θα υπάρξει μία εναλλακτική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφήνοντας «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο συνεργασιών.