Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα η επιστολή των έντεκα αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βουλευτών για τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όπως γνωστοποιήθηκε χθες, το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι το «Νέα Αριστερά». Οι έντεκα βουλευτές που θα την αποτελούν είναι οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιούρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Πρόεδρος ορίστηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, γραμματέας η Πέτη Πέρκα και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκδήλωση της Νέας Αριστεράς

Ο Αλέξης Χαρίτσης σε σημερινή δήλωσή του στα «Παραπολιτικά», υπογράμμισε ότι «κάναμε το πρώτο βήμα με την συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία πολιτικού φορέα με συγκροτημένο, σοβαρό και λειτουργικό τρόπο ώστε οι χιλιάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με ενδιαφέρον το συλλογικό μας εγχείρημα να ενταχτούν οργανικά σε αυτό».

Ακόμη, ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι είναι «ανοιχτοί στη συνεργασία με όσους και όσες αντιλαμβάνονται ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι μια σοβαρή πολιτική δύναμη, η οποία με τρόπο σαφή τεκμηριωμένο και μαχητικό θα παρουσιάσει μια εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη».

Στόχος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση «είναι να συνενώσουμε δυνάμεις πάνω σε στέρεα προγραμματική βάση με συλλογικότητες, με πολίτες, με κινήσεις που κινούνται στον αριστερό και προοδευτικό χώρο».