Μια 26χρονη γυναίκα πέθανε μετά από επίθεση καρχαρία καθώς κολυμπούσε με το πεντάχρονο παιδί της σε παραλία του Μεξικού.

Ένα τρομακτικό βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει τις συνέπειες του φρικτού περιστατικού με τη γυναίκα να βρίσκεται στην άμμο αφού τη βοήθησαν να βγει από το νερό. Οι λουόμενοι ακούγονταν να φωνάζουν: «Έχασε το πόδι της» καθώς περίμεναν να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Παρά τη γρήγορη ανταπόκριση των διασωστών, πέθανε από απώλεια αίματος από το τεράστιο τραύμα που υπέστη από τον καρχαρία. Η νεκρή γυναίκα έχει ταυτοποιηθεί ως μια 26χρονη τουρίστας που ονομάζεται Maria Fernandez Martinez Jimenez.

Η κόρη της γλίτωσε από θαύμα τον τραυματισμό παρόλο που ήταν δίπλα της στο νερό της παραλίας Mελάκε στην πολιτεία Χαλίσκο στην ακτή του Ειρηνικού του Μεξικού, περίπου 450 μίλια βόρεια του Ακαπούλκο. Τοπικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η Μaria βοήθησε την κόρη της να σωθεί, τοποθετώντας την σε μια πλωτή πλατφόρμα παιχνιδιού, όταν συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο.

Η Maria Fernandez Martinez Jimenez

Η επίθεση το πρωί του Σαββάτου λέγεται ότι σημειώθηκε μόλις 65 πόδια από την ακτή καθώς διεξαγόταν αγώνας κολύμβησης ο οποίος στη συνέχεια διακόπηκε. Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν χθες προειδοποίηση, καλώντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από το νερό μετά την τραγωδία. Οι ντόπιοι άφησαν αργότερα λουλούδια για το θύμα σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που είχε στηθεί στην παραλία στο σημείο όπου πέθανε.

Οι αρχές έκλεισαν προληπτικά τις παραλίες σε Mελάκε και Μπάρα ντε Ναβιδάδ για κολύμπι.