Ευρύτερα γνωστή ως η Νοστράδαμος των Βαλκανίων η μάντισσα, που τυφλώθηκε όταν την «κατάπιε» ένας ανεμοστρόβιλος, πιστεύεται ότι προέβλεψε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, τον θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν, τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και τον δικό της θάνατο.

Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Βουλγαρία που γεννήθηκε το 1911 και η οποία έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για την υποτιθέμενη ικανότητά της να προβλέπει το μέλλον. Αν και έχασε την όρασή της στην παιδική της ηλικία, οι οπαδοί της πιστεύουν ότι απέκτησε την δύναμη να προβλέπει καίρια παγκόσμια γεγονότα.

Λέγεται ότι  οι προβλέψεις της αποτέλεσαν πηγή… ίντριγκας και προσέλκυσαν την προσοχή τόσο του κοινού όσο και διαφόρων ηγετών, με προσωπικότητες όπως ο Βούλγαρος τσάρος Boris III και ο Σοβιετικός ηγέτης Leonid Brezhnev να αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διορατικότητά της.

Πολοί  ισχυρίζονται ότι ανάμεσα στις κορυφαίες προβλέψεις της υπήρξε ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς και οι τραγικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Επαληθεύτηκε πρόβλεψή της για το 2023;

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η Μπάμπα Βάνγκα έχει επανέλθει στο προσκήνιο κι ο λόγος δεν είναι ότι πλησιάζουμε στο τέλος του έτους.

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν επικρατεί ένας μικρός χαμός στα social media, με πολλούς να ισχυρίζονται πως μία από τις προβλέψεις της για το 2023 μόλις επαληθεύτηκε.

Συγκεκριμένα, η Μπάμπα Βάνγκα φέρεται να είχε προειδοποιήσει πριν πολλά χρόνια ότι την 1η Δεκεμβρίου του 2023 το λεγόμενο «ηλιακό τσουνάμι» θα προκαλούσε χάος σε όλο τον κόσμο και θα ανάγκαζε την κοινωνία να γυρίσει πίσω στον Μεσαίωνα, αφού θα κατέστρεφε το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Μπορεί η Γη να μην έχει καταστραφεί, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν χθες 1η Δεκεμβρίου για μια ηλιακή καταιγίδα που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις υπηρεσίες διαδικτύου, ραδιοφώνου και GPS.

«Η ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε να επηρεάσει το μαγνητικό πεδίο της Γης και είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στις επικοινωνίες, καθώς και να προκαλέσει ένα έντονο σέλας» δήλωσε η φυσικός διαστημικού καιρού Tamitha Skov.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αιμορραγεί

Για τη χρονιά που έρχεται με βήμα ταχύ και άγριες διαθέσεις η Μπάμπα Βάνγκα έχει προβλέψει το τέλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Για την ακρίβεια έχει πει ότι θα δολοφονηθεί από κάποιον μέσα στη χώρα του, πρόβλεψη που μάλλον εξηγεί τους σωσίες του Ρώσου προέδρου και δικαιώνει το Κρεμλίνο ότι ο τσάρος της χώρας δεν πάσχει από καρκίνο, ούτε από κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια.

Το τέλος του Πούτιν μπορεί να σημάνει τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει, οπότε οι αναλυτές στέκονται στα νύχια για την επαλήθευση των λόγων της.

Στόχος τρομοκρατών η Ευρώπη

Η δεύτερη πρόβλεψη της πλησιάζει τόσο κοντά στην αλήθεια που τρομάζει και μόνο στο άκουσμα. Συγκεκριμένα η τυφλή μάντισσα με καταγωγή από τη Βουλγαρία έχει προβλέψει ότι για το 2024 θα αυξηθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, όταν οι πρωτεύουσες της έχουν ήδη αυξήσει τα μέτρα προστασίας σε στόχους διαφόρων ενδιαφερόντων υψηλού κινδύνου λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Για τον επόμενο χρόνο έχει επίσης προβλέψει νέα καταστροφικά όπλα και μια μεγάλη χώρα που θα δοκιμάζει βιολογικά όπλα και θα πραγματοποιήσει επιθέσεις χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιήσει στους στόχους της.