Μαίνεται το μυστήριο με τα «πτώματα εξωγήινων» που παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο στο Μεξικό, καθώς μετά την αποκάλυψη νέων ευρημάτων DNA, η υπόθεση πήρε νέα, πιο αινιγματική και ενδιαφέρουσα τροπή.

Τα δύο «πτώματα» που παρουσιάστηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου και για τα οποία αρκετοί ισχυρίστηκαν ότι είναι λείψανα μη ανθρώπινων όντων, αποτέλεσαν αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και λάτρεις των ΑΤΙΑ σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος  και ουφολόγος, Χάιμε Μαουσάν είχε υποστηρίξει, καταθέτοντας ενόρκως ενώπιον των βουλευτών του Κογκρέσου του Μεξικού ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα «δεν αποτελούν μέρος της εξέλιξής μας στη Γη».

Τα δύο πτώματα υποβλήθηκαν σε χρονολόγηση άνθρακα από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού σύμφωνα με την οποία τα δείγματα ήταν ηλικίας άνω των χιλίων ετών

Υποστήριξε ότι τα πτώματα ήταν ηλικίας περίπου 1.000 ετών και είχαν βρεθεί το 2017 σε ορυχεία  στο Κούσκο, μια πόλη στις περουβιανές Άνδεις η οποία είναι γεμάτη με ερείπια από την εποχή των Ίνκας. Έκτοτε, επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις ότι τα πτώματα είναι είτε ανθρώπινα είτε εξωγήινα.

Τι έδειξε η ανάλυση του DNA

Σύμφωνα με τον Independent, ο Μαουσάν επέμεινε και αυτή την εβδομάδα στους ισχυρισμούς τους, καθώς εμφανίστηκε ξανά στο μεξικανικό Κογκρέσο όπου μίλησε για τα ευρήματα DNA από τα πτώματα.

Συνοδευόμενος από μια ομάδα ερευνητών, δήλωσε ότι η νέα ανάλυση δείχνει ότι πάνω από το 30% του DNA των δειγμάτων είναι «άγνωστο» ή «δεν προέρχεται από κανένα γνωστό είδος». Ωστόσο, δεν κατέστησε σαφές και δεν διευκρίνισε για το τι πιστεύει ή από που προέρχεται το υπόλοιπο 70%, ενώ δεν έκανε κάποια ευθεία αναφορά σε εξωγήινους.

Οι ερευνητές επανέλαβαν επίσης τους ισχυρισμούς τους ότι τα μουμιοποιημένα σώματα είναι «αυθεντικά».

Πάντως, ο ίδιος ο Μαουσάν εμφανίστηκε βέβαιος πως «είναι η πρώτη φορά που η εξωγήινη ζωή παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο».

«Έχουμε ένα σαφές παράδειγμα μη ανθρώπινων δειγμάτων που δεν σχετίζονται με κανένα γνωστό είδος στον πλανήτη μας», είπε ακόμα και συμπλήρωσε λέγοντας πως: «Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το αχανές σύμπαν και θα πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την αλήθεια».

Σύμφωνα με τον Μαουσάν, τα δύο πτώματα υποβλήθηκαν σε χρονολόγηση άνθρακα από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού σύμφωνα με την οποία τα δείγματα ήταν ηλικίας άνω των χιλίων ετών και είχαν τρία δάχτυλα και καθόλου δόντια.

Ακόμα ισχυρίστηκε ότι οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι το ένα από τα σώματα είχε «αυγά» στο εσωτερικό του και ότι και τα δύο είχαν ένα εμφύτευμα από σπάνια υλικά όπως το όσμιο.

Τι αναφέρουν άλλες θεωρίες

Από την πλευρά του ο ουφολόγος, Γουίλ Γκάλισον, ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπόρεσαν να δουν από κοντά τα μικροσκοπικά σώματα στο Περού, έχει όντως μια θεωρία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πιστεύει ότι τα λεγόμενα «εξωγήινα πτώματα» θα μπορούσαν να είναι οστά ζώων και ανθρώπων που ενώθηκαν από τους ανθρώπους πριν από χιλιάδες χρόνια, πιθανώς για τελετουργικούς σκοπούς των Ίνκας.

Μάλιστα όπως είπε τα κρανία μοιάζουν εντυπωσιακά με αυτό που μοιάζουν τα κρανία αλπάκα (μηρυκαστικό ζώο της οικογένειας των καμηλιδών της τάξης των αρτιοδακτύλων).

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με αυτή τη θεωρία, καθώς ο ανθρωπολόγος Ρότζερ Ζουνίγκα του Εθνικού Πανεπιστημίου Σαν Λουίς Γκονζάγκα στην Ίκα του Περού υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση στον φυσικό και βιολογικό σχηματισμό αυτών των όντων».

Ο Μαουσάν έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών διαψευσμένων ισχυρισμών που έχει κάνει σχετικά με εξωγήινες ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων πέντε μουμιών που βρέθηκαν στο Περού το 2017 και που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ανθρώπινα παιδιά.