Στο ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» σε 35χρονο οπαδό της ΑΕΚ φέρεται να προσανατολίζονται οι αρμόδιες αρχές για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με αυτό το ιδιότυπο σκεπτικό, ο 29χρονος κτυπήθηκε με μαχαίρι από τον 35χρονο συνοπαδό του κατά λάθος στη διάρκεια της πρώτης μαζικής επίθεσης των κροατών χούλιγκαν στην οδό Κιουτάχειας στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενώ προσπαθούσαν να αμυνθούν από τα κτυπήματα που δέχονταν.

Νομικοί, ωστόσο, επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» ότι μία τέτοια δίωξη δεν στηρίζεται σε στοιχειωδώς επαρκή στοιχεία, καθώς η συγκεκριμένη εκδοχή παρουσιάζει λογικά κενά. Επιπλέον, εκτιμούν ότι ίσως αποτελεί μία πολιτική διέξοδο στην πίεση που ασκείται από την κροατική πλευρά για αποφυλάκιση των 105 χούλιγκαν, κάτι που ενδέχεται να γίνει τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι για τον 35χρονο είχαν διατυπωθεί υπόνοιες ότι είχε κτυπήσει τον 29χρονο στην προσπάθεια διαφυγής τους από τον χώρο της συμπλοκής. Ωστόσο, το σενάριο αυτό είχε καταρριφθεί, αφού διαπιστώθηκε ότι σταγόνες αίματος του Μιχάλη Κατσούρη βρέθηκαν περίπου 80 μέτρα μακριά. Η νέα εκδοχή αναφέρει ότι ενδέχεται τελικά να τον είχε πλήξει στο σημείο της πρώτης εφόδου των Κροατών.

Ο 35χρονος οπαδός της ΑΕΚ έχει ήδη απολογηθεί για συμμετοχή στα επεισόδια και όπως είχε αναφέρει ήταν μαζί με τον 29χρονο την ώρα της εφόδου των Κροατών. Και συμπλήρωσε: «Οι Κροάτες μας χτύπησαν με ξύλα και σίδερα. Υπήρχαν Κροάτες γύρω μας σε απόσταση πέντε μέτρων που κράταγαν μαχαίρια. Θεωρώ ότι όλοι αυτοί ήταν Κροάτες, γιατί όλοι είχαν το ίδιο ντύσιμο. Ο Μιχάλης έφαγε το ίδιο ξύλο με εμένα από σίδερα και ξύλα. Δεν είδα εκείνη τη στιγμή να τον μαχαιρώνουν αλλά εκεί γύρω υπήρχαν Κροάτες με μαχαίρια».

Τα αναφερόμενα ως επιβαρυντικά στοιχεία για τον 35χρονο είναι ότι αφενός βρέθηκαν ίχνη γενετικού υλικού του σε σουγιά που είχε και ίχνη αίματος του θύματος και αφετέρου ότι έχουν καταγραφεί συνομιλίες οπαδών του Παναθηναϊκού που υποστήριζαν ότι «ίσως ο 35χρονος ήξερε τι είχε συμβεί».

Το μαχαίρι

Το μαχαίρι – που παραδέχθηκε ο 35χρονος ότι του άνηκε – βρέθηκε αργότερα στην κατοχή κροάτη χούλιγκαν στη Ριζούπολη. Ομως, τα στοιχεία που τον αποσυνδέουν με τη δολοφονία, σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπό του Χριστόδουλο Φίλια, είναι «ότι δεν υπάρχει οπτικό υλικό από τη στιγμή του μοιραίου πλήγματος, ότι βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το θύμα την ώρα της επίθεσης των χούλιγκαν και ότι εκείνος έβγαλε το μαχαίρι μετά την επίθεσή τους».

Μάλιστα, όπως τονίζει, «έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκε άλλο ένα μαχαίρι με αίμα του 29χρονου και το οποίο δεν έχει διαπιστωθεί σε ποιον ανήκε».

Τέλος, νομικοί σχολιάζουν ότι «οι σταγόνες αίματος του Μιχάλη στο μαχαίρι του 35χρονου μπορούν να εξηγηθούν γιατί πράγματι – όπως φαίνεται σε βίντεο – έτρεχε δίπλα του και μπορεί να έπεσαν σε αυτό».