Με την κατάθεση της μητέρας της Έμμας συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η δίκη για τη φονική παράσυρση με εγκατάλειψη της 21χρονης τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Καμάρας.

Για την υπόθεση κατηγορείται ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές ενώ, με βούλευμα απαλλάχθηκε η 29χρονη (τότε) συνοδηγός.

Η μητέρα της Έμμας, σύμφωνα με το grtimes.gr, επέρριψε ευθύνες και στους δύο επιβαίνοντες του οχήματος επειδή εγκατέλειψαν το παιδί της αβοήθητο.

«Ήμασταν στα Χανιά. Το παιδί είχε φύγει και εγώ περίμενα ξύπνια μέχρι να φτάσει με το αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη. Αργούσε να με πάρει τηλέφωνο. Η πτήση καθυστέρησε. Μου είπε “θα σε πάρω μετά”. Το είχα στο αθόρυβο το τηλέφωνο. Γύρω στις 2 π.μ. ήρθε η αδελφή μου και είπε ότι το παιδί είχε πάθει ατύχημα . Κλείσαμε με το πρώτο διαθέσιμο αεροπλάνο για να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη. Κατά την πτήση μας κάλεσα από το νοσοκομείο για να μας ενημερώσουν ότι πρέπει να κάνουν μια σειρά επεμβάσεων. Η Έμμα πήγαινε στο σπίτι μιας φίλης και συμφοιτήτριας της γιατί ήθελε να της δώσει δώρο για τα γενέθλια της. Της είχε αγοράσει δώρο» είπε αρχικά για τη μοιραία μέρα.

«Δεν έκαναν τίποτα για να τη βοηθήσουν – Ήθελαν να γλιτώσουν τα τομάρια τους»

«Η Εμμανουέλα γενικά ήταν ένα παιδί προσεκτικό. Πρόσεχε τον εαυτό της. Όλη μέρα περπατούσε. Πέρασε από ένα μαγαζί, αγόρασε κεράκια και τούρτα για τη φίλη της. Πέρασε την Εγνατία για να πάει στο σπίτι της φίλης της. Οι μάρτυρες είπαν χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο που έχασε τον έλεγχο και έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, με κατεύθυνση από τα πανεπιστήμια προς την Καμάρα. Άκουγαν έναν τρομακτικό θόρυβο που πλησίασε. Αφού χτύπησε το παιδί έπεσε πάνω σε κάδους και σε σταθμευμένα οχήματα. Για να μπορέσει να φύγει έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε» περιγράφει.

«Υπήρχε συνοδηγός που τα είδε όλα.

Ήθελε να κάνει φόρμουλα 1 . Το αυτοκίνητο ήταν “πειραγμένο”. Όταν χτύπησε δεύτερη φορά το παιδί, εξαφανίστηκε. Ο οδηγός εξαφανίστηκε μέχρι να παρέλθει το Αυτόφωρο. Η συνοδηγός πήγε σπίτι της φτιάχτηκε, βάφτηκε και πήγε στη δουλειά της σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Στη συνέχεια συνελήφθη στην εργασία της. Δεν έκανε τίποτα να βοηθήσει το παιδί μας. Ήθελαν να γλιτώσουν τα τομάρια τους. Το θεώρησαν πιο σημαντικό να φύγουν παρά να βοηθήσουν την Έμμα» συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης.

«Ο οδηγός κρατούσε στα χέρια του ένα φονικό όπλο»

“Έχω άλλη μια κόρη η οποία μου είπε: “Εσύ έχασες μια κόρη. Εγώ έχασα το μέλλον μου”. Έκαναν σχέδια μαζί. Ο άνθρωπος αυτός (σ.σ. ο κατηγορούμενος) κρατούσε στα χέρια του ένα φονικό όπλο. Δεν έπρεπε να είναι στην Ελλάδα. Ήταν παράνομος. Δεν ξέρω τι διαπαιδαγώγηση είχε η συνοδηγός από την οικογένεια της . Αυτοί οι άνθρωποι δεν σκότωσαν μόνο έναν άνθρωπο. Σκότωσαν μια κόρη, μια αδελφή,. εγγονή, μια φίλη, μια συμφοιτήτρια. Έχουν σκοτώσει και καταστρέψει πολλές ζωές» κατέληξε συναισθηματικά φορτισμένη η μητέρα της Έμμας.

«Το αυτοκίνητο έτρεχε αρκετά και σπίνιαρε»

Τη σκυτάλη των καταθέσεων πήρε αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, η οποία κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο την πινακίδα κυκλοφορίας του επίδικου αυτοκινήτου.

«Αρχικά κατάλαβα ότι το όχημα τράκαρε με κάποιο άλλο όχημα. Ήταν ήχος σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων. Είδα κόσμο να μαζεύεται στη μέση του δρόμου. Καθώς πλησίαζα αντιλήφθηκα ότι χτύπησε πεζό. Τα είχαμε χάσει όλοι. Ήμασταν σοκαρισμένοι απ’ αυτά που είδαμε. Καταλάβαμε ότι ήταν σοβαρό περιστατικό» ανέφερε η μάρτυρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι το αυτοκίνητο «έτρεχε αρκετά» κάνοντας «σπιναρίσματα», ενώ αυτό που την κινητοποίησε, όπως κατέθεσε, ήταν ο «έντονος θόρυβος».

Η διαδικασία συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου- κυρίως αυτόπτες μάρτυρες.