Μια όχι και τόσο συνηθισμένη καταδίωξη σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ όταν ένας 12χρονος έκλεψε ένα ανυψωτικό όχημα βάρους 17 τόνων και βγήκε στους δρόμους της πόλης Αν Άρμπορ.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μίσιγκαν, ο 12χρονος έκλεψε το όχημα, αφού το βρήκε ξεκλείδωτο με τα κλειδιά μέσα σε αυτό, και βγήκε στους δρόμους της πόλης Αν Άρμπορ.

Στο βίντεο από την καταδίωξη που έγινε με ταχύτητες 20 έως 30χλμ./ώρα ακούγονται αστυνομικοί να φωνάζουν στον 12χρονο «Σταμάτα τώρα!», ενώ παράλληλα προειδοποιούν συναδέλφους τους ότι το παιδί κατεβάζει τους γάντζους και γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να βρεθεί μπροστά στο βαρύ όχημα. Η αστυνομία ενημερώθηκε στις 18:45 τοπική ώρα και λίγο αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν το αγόρι με το ανυψωτικό να κινείται με χαμηλή ταχύτητα, αλλά με τα φώτα κλειστά.

«Ήταν μια επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε να καταλήξει σε σοβαρούς τραυματισμούς» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο νεαρός οδηγός απλά σταμάτησε να οδηγεί, αφού συνολικά είχε προκαλέσει ζημιές σε 10 οχήματα.

Ο 12χρονος τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.