Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολύ μικρή νεολαία με λίγα ενεργά μέλη, τόνισε ο βουλευτής Κιλκίς και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Παππάς.

«Θεωρώ πως το αποτύπωμα στην κοινωνία είναι πολύ μικρό και δυστυχώς είχαμε και παθογένειες. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολύ μικρή νεολαία. 1.000 υποτίθεται ήταν αυτά που ήταν γραμμένα. Στην πραγματικότητα μιλάμε για πολύ λίγα ενεργά μέλη. Στη Θεσσαλονίκη ήταν περίπου 50 ενεργά μέλη και στην Αθήνα 100. Δεν την είχαμε την νεολαία και το παραδεχόμασταν πάντα», σημείωσε στο Open ο Πέτρος Παππάς.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι κάποια από τα μέλη αποχωρούν 2-3 έως και 4 φορές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πρόσωπα που αποχωρούν από διάφορα όργανα αρκετές φορές για να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Παππά ξεκινάει ένας νέος πολιτικός χρόνος για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Έχει μηδενίσει ο πολιτικός χρόνος και αυτό που θα κάνουμε σε όλο το υπόλοιπο διάστημα είναι να αναδείξουμε τα πολλά προβλήματα της κοινωνίας. Τον Κασσελάκη τον κρίνουμε διαρκώς, δεν θα ορίσει κάποιος το χρονικό διάστημα που θα κριθεί ένα πολιτικό πρόσωπο αλλά θεωρώ ότι τώρα συντρέχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ούτως ώστε απερίσπαστοι και όχι σερνόμενοι σε έναν βούρκο εσωστρέφειας να ασκήσουμε αξιωματική αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πέτρος Παππάς

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έγιναν όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν στο κόμμα από τον πρόεδρο. Από την πρώτη ημέρα της εκλογής του αμφισβητήθηκε ανοιχτά, χωρίς να του δοθεί κανένας πολιτικός χρόνος, ούτε καν συγχαρητήρια για την εκλογή του. Ωστόσο, ο ίδιος πρότεινε σε όλους ρόλους».

Ο Πέτρος Παππάς επισήμανε πως «ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα τον πόνεσε πολύ η αποχώρηση των στελεχών που ο ίδιος ανέδειξε και νομίζω πως είναι πλέον θέμα των στελεχών αυτών που θα βρίσκονται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον άνθρωπο που έφερε την αριστερά για πρώτη φορά στην εξουσία στη χώρα».

Παράλληλα, ανέφερε πως κριτική και αυτοκριτική είχε γίνει αλλά δεν είχε ακουστεί με τέτοια ένταση. «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί με τα λάθη του και προχωρά μπροστά με ένα νέο στελεχιακό δυναμικό που σύντομα θα δείτε», πρόσθεσε καταληκτικά ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς.