Σοκ έχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας η σύλληψη ενός ιερέα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο 68χρονος ιερέας ήταν γνωστός του πατέρα του ανήλικου και, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία τους, επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί και ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου.

Όπως αναφέρεται άλλωστε και στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται για παρόμοια αδικήματα.

Ο 68χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.

Εχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Έρευνες στο σπίτι του ιερέα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από σχηματισμό δικογραφίας για καταγγελία που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του 2023, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει συλληφθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.