Τέσσερις φοιτητές σκοτώθηκαν και 64 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια ενός υπαίθριου φεστιβάλ στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κοτσί στην Ινδία.

Τουλάχιστον τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Indian Express.

Προσπαθούσαν να προστατευθούν από τη βροχή

Πάνω από 2.000 άτομα, φοιτητές από διάφορα κολέγια καθώς και κάτοικοι της περιοχής, εκτιμάται ότι βρίσκονταν στο χώρο της δεύτερης ημέρας του ετήσιου φεστιβάλ τεχνολογίας, που διοργανώνεται από τη Σχολή Μηχανικών του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που μία γνωστή στην Ινδία τραγουδίστρια ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, άρχισε να βρέχει. Το αμφιθέατρο διαθέτει στέγη, οπότε παρέχει προστασία από τη βροχή.

Όταν άρχισε η βροχή, όμως, το πλήθος που περίμενε έξω από την μοναδική πύλη εισόδου φέρεται να έτρεξε να μπει μέσα στο αμφιθέατρο για να προστατευθεί, με αποτέλεσμα όσοι στέκονταν μέσα να πέσουν από τα σκαλιά και να ποδοπατηθούν.

Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, ήταν η πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε μετά την πανδημία του κοροναϊού.

Σε κατάσταση σοκ μεταφέρουν τραυματισμένους φοιτητές

Το υπουργικό συμβούλιο της Κεράλα (Πολιτεία στην Ινδία) συνεδρίασε εκτάκτως στο Κοζικόντε, για να εκτιμήσει την κατάσταση, ενώ ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και ο υπουργός Βιομηχανίας αναχώρησαν για το Κότσι.

Όλα τα νοσοκομεία στο Κότσι έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και οι γιατροί έχουν επιστρατευθεί για να βοηθήσουν τους τραυματίες.