Το Ισραήλ επιπλήττει τους πρέσβεις Ισπανίας και Βελγίου μετά τις δηλώσεις των πρωθυπουργών τους για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ Τελ Αβίβ και Χαμάς για ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων και τετραήμερη εκεχειρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι καλεί σε εξηγήσεις του πρέσβεις της Ισπανίας και του Βελγίου, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρωθυπουργοί των κυβερνήσεων των δύο χωρών, Πέδρο Σάντσεθ και Αλεξάντερ Ντε Κρο στο πέρασμα της Ράφα πριν από λίγο.

Τις δηλώσεις τους καταδίκασε και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σκληρή ανάρτηση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ για τους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Βελγίου

Και ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Έλι Κοέν καταδίκασε τις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών με σκληρή ανάρτηση.

Ανάμεσα σε άλλα ο Κοέν αναφέρει: «Καταδικάζουμε τους ψευδείς ισχυρισμούς των πρωθυπουργών της Ισπανίας και του Βελγίου που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και ακολουθώντας τα λόγια τους οι πρεσβευτές τους θα κληθούν για επίπληξη.

Το Ισραήλ ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και πολεμά μια δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Θα συνεχίσουμε τις μάχες μετά την κατάπαυση του πυρός μέχρι την εξάλειψη της κυριαρχίας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση όλων των απαχθέντων».