Λίγο καιρό μετά τον τραγικό χαμό του λαμπερού ηθοποιού Μάθιου Πέρι και ο Σον Πεν μοιράστηκε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στον πρωταγωνιστή από τα θρυλικά «Φιλαράκια».

Μιλώντας στον παρουσιαστή του TalkTV Piers Morgan, ο 63χρονος νικητής του Όσκαρ μίλησε πρώτη φορά δημόσια για τον τραγικό θάνατο του Μάθιου Πέρι, επαινώντας τον ως έναν εξαιρετικά ταλαντούχο άνθρωπο.

Ο Σον Πεν, ο γιος του οποίου πάλεψε με τον εθισμό στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ως έβηβος, επαίνεσε τον Μάθιου Πέρι για την τόλμη του να μιλήσει για τους δικούς του αγώνες κατά της χρήσης ουσιών.

«Τι ταλαντούχος τύπος. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι τον γνώριζα καλά, αλλά μου άρεσε πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σον Πεν για τον Μάθιου Πέρι.

«Του έδωσα συγχαρητήρια για το βιβλίο του»

«Τον είδα σχετικά πρόσφατα, καθώς παίρναμε την ίδια πτήση από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, και του έδωσα συγχαρητήρια για όσα ήξερα για το βιβλίο του.

Δεν είχα διαβάσει το βιβλίο. Είχε δει αρκετές συνεντεύξεις του στις οποίες μιλούσε για αυτό. Ήταν πολύ έξυπνος και τολμηρός και προσέφερε απλόχερα την εμπειρία του στους ανθρώπους για να τους βοηθήσει», υπογράμμισε ο Σον Πεν.

«Είναι τραγικό, δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε. Δεν ξέρω τι αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή, αλλά ξέρω ότι είχε κάνει πολλές ζημιές στα όργανά του με τα χρόνια.

Ξέρετε, δύσκολη κατάσταση. Έπρεπε να αφήσει πίσω του αυτή την ιστορία και να δώσει μεγάλη χαρά σε πολλούς ανθρώπους με το ταλέντο του», συνέχισε ο Σον Πεν για τον Μάθιου Πέρι.

Ήταν το 2001 που ο Σον Πεν είχε κάνει μια μικρή εμφάνιση στα «Φιλαράκια» ως ο φίλος της δίδυμης αδερφής της Φοίβη.

Συμμετείχε σε δύο επεισόδια, με τον σκηνοθέτη της σειράς να τον αποκαλεί τον λιγότερο επιτυχημένο guest star που εμφανίστηκε στη σειρά.

Τα σχόλια του Σον Πεν έρχονται μια εβδομάδα μετά τις αναφορές ότι οι συμπρωταγωνιστές του Μάθιου Πέρι στα «Φιλαράκια» βρίσκονται σε πρώιμες συζητήσεις για να τον τιμήσουν στα επερχόμενα βραβεία Emmy.