Συναγερμός σήμανε στην Ιρλανδία εξαιτίας ενός σοβαρού περιστατικού ασφαλείας που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τριών παιδιών, στο κέντρο του Δουβλίνου.

Η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο ενός σοβαρού περιστατικού στην πλατεία Πάρνελ της πρωτεύουσας και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρία μικρά παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτη;.

«Τα θύματα περιλαμβάνουν έναν ενήλικα άνδρα, μια ενήλικη γυναίκα και τρία μικρά παιδιά», ανέφερε η αστυνομία. «Ένα παιδί, ένα κορίτσι, έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, ενώ τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται με λιγότερο σοβαρά τραύματα. Η αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τους γονείς και των τριών τραυματισμένων παιδιών. Η ενήλικη γυναίκα νοσηλεύεται για σοβαρά τραύματα και ο ενήλικας άνδρας για λιγότερο σοβαρά τραύματα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ένας άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί σε πολλούς νέους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, και ότι παρενέβησαν περαστικοί. Ένα άτομο που εμπλέκεται στο συμβάν έχει ταυτοποιηθεί και ένα μεγάλο μαχαίρι κατασχέθηκε στη σκηνή του συμβάντος.

Το κίνητρο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε κοντά σε σχολείο δεν έχει εξακριβωθεί, αν και η αστυνομία δήλωσε ότι ακολουθεί συγκεκριμένη γραμμή έρευνας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ως τόπος εγκλήματος και οι τραυματιοφορείς κατέκλυσαν γρήγορα τον δρόμο όταν σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με τους Irish Times ορισμένες πηγές δήλωσαν ότι ο αριθμός των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί καθώς επιβεβαιώνονται περισσότερες πληροφορίες. Ο κύριος ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι έχει συλληφθεί και είχε υποστεί τραύματα που πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τον ίδιο.