Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες το βράδυ της Τετάρτης στα Άνω Λιόσια έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την στιγμή της επίθεσης όπου φαίνονται οι φλόγες της έκρηξης και οι ανήλικοι δράστες που έσπειραν τον τρόμο να απομακρύνονται από το σημείο. Το βίντεο παρουσίασε το MEGA και το Live News

Δείτε το βίντεο

To λεωφορείο ακινητοποιήθηκε ενώ οι επιβάτες βγήκαν έντρομοι έξω χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο οδηγός και στη συνέχεια οι πυροσβέστες που κλήθηκαν σβήνουν τη φωτιά, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών να συνεχίζονται αλλά να παραμένουν για την ώρα άκαρπες.

Πώς έγινε η επίθεση

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 χθες το βράδυ.

Τρεις ανήλικοι Ρομά όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πετάχτηκαν στη συμβολή των οδών Σκουφά και Φυλής με βόμβες μολότοφ στα χέρια. Το λεωφορείο ήταν σταματημένο σε στάση. Οι δράστες έριξαν δύο βόμβες μολότοφ στο μπροστινό και στο πλαϊνό τμήμα του λεωφορείου πριν τραπούν σε φυγή.

Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονταν 10 επιβάτες. Σε κατάσταση πανικού άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα και κατάφεραν να βγουν χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Τα δρομολόγια του τρόμου

Οδηγοί αλλά και επιβάτες κάνουν λόγο για δρομολόγια τρόμου. Η χθεσινή επίθεση όπως λένε συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα ανάλογων σκηνών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες. Με τους δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις να αποφεύγουν τη σύλληψη και να συνεχίζουν όπως φαίνεται την παράνομη δράση τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, με τους οδηγούς που εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο στη γραμμή Β-12 να φοβούνται για τα όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Η ατιμωρησία και η έλλειψη μέτρων πρόληψης όπως λένε, έχει κάνει την κατάσταση άκρως επικίνδυνη τόσο για τους ίδιους όσο και για τους επιβάτες.