Για το επόμενο βήμα της καριέρας του στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και τον τρόπο που ευελπιστεί να παίζει η ομάδα του μίλησε στη Euroleague ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο 56χρονος τεχνικός υποστήριξε πως το ρόστερ της ομάδας είναι «πραγματικά ταλαντούχο», ενώ στόχος του είναι η καλή άμυνα και η ταχύτητα στην επίθεση.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς Σφαιρόπουλος:

«Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι σε μία ομάδα στα μέσα της σεζόν. Ελπίζω ότι έχω την εμπειρία για να προσαρμοστώ και να βάλω τα στοιχεία που θέλω για να βελτιώσω το παιχνίδι.

Εμπιστεύομαι τους παίκτες που έχουμε εδώ. Το ρόστερ είναι πραγματικά ταλαντούχο. Πρέπει απλά να συντονιστούμε, ούτως ώστε όλοι να γνωρίζουν την τακτική για να μπορούν να ακολουθήσουν το αγωνιστικό πλάνο σε άμυνα και επίθεση και να γνωρίζουν τους ρόλους τους για να είναι έτοιμοι να παίξουν.

Θέλω οι ομάδες μου να παίζουν καλή άμυνα και να αποδιοργανώνουν το παιχνίδι των αντιπάλων. Φυσικά, θέλω να αξιοποιούμαι το ανοιχτό γήπεδο και να παίζουμε γρήγορα στην επίθεση. Θέλω όλοι οι παίκτες να έχουν συμμετοχή στο παιχνίδι και να πάρω το καλύτερο δυνατόν από καθέναν.

Είμαι πολύ χαρούμενος που προπονώ αυτόν τον θρυλικό σύλλογο της Σερβίας. Έχουν υπάρξει για χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Είχαν εξαιρετικούς προπονητές και παίκτες. Μεγάλα ονόματα. Στόχος μου είναι να ανεβάσω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται ξεκινώντας από την τρέχουσα σεζόν. Θέλω να φέρω την ομάδα στην κορυφή και να παλεύουμε πάντα για να επιτύχουμε τους στόχους μας».