Το καλοκαίρι του 2022 οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που κάνουν περιπολία στα νότια προάστια λαμβάνουν σήμα για μια γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια, καθώς ένας άνδρας της επιτέθηκε.

Ο δράστης κατάφερε να την εγκλωβίσει σε ένα στενάκι, ενώ επιχείρησε να τη ληστέψει και στη συνέχεια να ασελγήσει επάνω της.

Φτάνουν στο σημείο, όπου συλλέγουν πληροφορίες που τους οδηγούν στον δράστη της επίθεσης, ο οποίος οδηγήθηκε στις Αρχές.

Όταν ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του μέχρι να γίνει η δίκη του. Έτσι, στις 10 Αυγούστου 2022 ο 22χρονος -τότε- δράστης οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου και παρέμεινε μέχρι τις 11 Αυγούστου 2023.

Έπειτα από 12 μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί όπως προβλέπει ο νόμος η παράταση ή μη της κράτησης του.

Η πρόταση για παράταση και η αποφυλάκιση

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, ο εισαγγελέας είχε τότε εισηγηθεί ο «δράκος των Εξαρχείων» να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος για άλλους έξι μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο για την προσωρινή κράτηση όλων των κατηγορουμένων.

Οι δικαστές δεν συντάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα κρίνοντας ότι λόγω του πλαισίου ποινής με βάση τον νόμο για την απόπειρα βιασμού, δεν έπρεπε να παραμείνει κρατούμενος.

Έτσι, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε -ομόφωνα για νομικούς λόγους- αποφάσισε την αποφυλάκισή του, με συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους που ήταν η παραμονή του σε δομή της Μαλακάσας και τρεις φορές εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Για την ιστορία η δίκη του 23χρονου Σύρου έχει προσδιοριστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Απρίλιο του 2024.

Νέες επιθέσεις

Πλέον, η διαδικασία της προφυλάκισης θα επαναληφθεί για τον 23χρονο «δράκο» μετά τις νέες επιθέσεις που έκανε και οι οποίες φτάνουν τις έξι στο σύνολο, με τα θύματά του να καταφέρνουν να ξεφύγουν την τελευταία στιγμή.