Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη με αιχμηρό τρόπο πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στις βολές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης των ελευθέρων επαγγελματιών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο πως «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook υπογραμμίζει ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση».

Ακολούθως προσθέτει πως «ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δισ. για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης», δίνοντας απάντηση στα όσα είχε αναφέρει για το μαξιλάρι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης προ ημερών σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Θα ήθελε να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας»

Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρομοίασε τον Στέφανο Κασσελάκη με τον τηλεοπτικό χαρακτήρα του οπισθοδρομικού δημάρχου, Περίανδρου Πώποτα. «Ο νέος πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σίριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία», υπογράμμισε.

«Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει», υποστήριξε ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος».

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου: