Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το κοκτέιλ ναρκωτικών που έδωσε η σπείρα στην 16χρονη η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μέσα σε λίγες ώρες η ανήλικη κατανάλωσε κοκτέιλ ναρκωτικών αρχικά κάνοντας χρήση κάνναβης και «σίσα» – γνωστό ως κοκκαΐνη των φτωχών, στο Αλσος Βεΐκου και εν συνεχεία ηρωίνη σε συνδυασμό χάπι που καταναλώνεται, μεταξύ άλλων, από άτομα με επιληψία και γενικά αγχώδη διαταραχή, στη μονοκατοικία του Βύρωνα.

Φθάνοντας το ΕΚΑΒ στο Βύρωνα διαπίστωσε ότι η 16χρονη δεν είχε σφυγμό και πραγματοποιήθηκε ανάνηψη, ενώ μετά από υπερπροσπάθεια των γιατρών το παιδί είναι στη ζωή και δίνει «μάχη» στη ΜΕΘ.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων που απολογήθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Μιλώντας στον Alpha ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε «όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο, ήταν νεκρό και την επανάφεραν. Τώρα είναι σε βαθύ κώμα. Ανακάτεψε ναρκωτικά με σίσα που γίνεται με διαλύτη από υγρά μπαταρίας». Για τα άτομα της συμμορίας, ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δύο από αυτούς είναι 17χρονοι, ενώ οι υπόλοιποι ενήλικες, ενώ πρόσθεσε πως οι ποινές τους θα είναι τεράστιες, αν η 16χρονη φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με τη μητέρα, όταν μετέβη στο νοσοκομείο, «τα ρούχα που μου έδωσαν δεν ήταν δικά της, ενώ δεν είχε μαζί της ούτε τα παπούτσια της, ούτε το κινητό της αλλά και το τσαντάκι με τα προσωπικά της αντικείμενα».

Η μητέρα της 16χρονης κατέθεσε στην αστυνομία πως την χρησιμοποιούσαν για να κάνουν δοκιμές κοκτέιλ ναρκωτικών: «από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών. Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά όταν την έψαχνα να τη βρω που είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου ήθελε να έρθει σπίτι της ασκούσαν ψυχολογική πίεση για να μη γυρίσει. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει».

Mιλώντας στον Alpha φίλοι της 16χρονης, οι οποίοι τόνισαν το πόσο καλό παιδί είναι η κοπέλα που έμπλεξε με τις ουσίες. «Ήταν το καλύτερο παιδί από όλα, αλλά στο θέμα των ναρκωτικών το πιο χαζούλι, ας πούμε. Δηλαδή με το που έμπαιναν ναρκωτικά στη μέση, δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο. Το μυαλό της γενικά ήταν μόνο στα ναρκωτικά», είπε ο πρώτος φίλος της 16χρονης.

Φίλη της 16χρονης είπε, από την πλευρά της, πως: «Εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο. Ξύπνησα και μου είπαν ότι κάτι είχε πάθει η (…) αλλά ήξερα τι είχε πάρει. Είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα. Κάπως (…); Κάτι τέτοιο, και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί.

Βλέπω την (…) ξαπλωμένη με ανοιχτά τα μάτια να είναι έτσι γουρλωμένα. Μετά τα μάτια της να πηγαίνουν προς τα πάνω. Έβγαζε κάτι αίματα, κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να τη σηκώσω. Τα έβγαζε αυτά τα υγρά, και ήθελα να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και μετά την έβαλα να καθίσει όρθια».