Μπορεί οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του δήμου Ιωαννιτών να έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν. Τι ουσία εισέπνευσαν και τις οδήγησε στο νοσοκομείο; Αναφερόμαστε στο περιστατικό όπου τρεις εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας εισέπνευσαν χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης απορριμμάτων από κάδους στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in οι τρεις εργαζόμενες γυναίκες ηλικίας από 32 έως 48 ετών, με το που ήρθαν σε επαφή με τις χημικές αυτές ουσίες εμφάνισαν διάφορα συμπτώματα: Η μια εργαζόμενη λιποθύμησε αμέσως, η δεύτερη εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή και τσούξιμο στα μάτια και η τρίτη τσούξιμο στα μάτια και το δέρμα.

Επίσης, μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές, η διάγνωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρει ότι εισέπνευσαν οι εργαζόμενες τοξική ουσία και δηλητηριάστηκαν χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Από το σωματείο εργαζόμενων που επικοινώνησε με την επιθεώρηση εργασίας, ζητήθηκε ιατροδικαστική έρευνα για το περιστατικό και εύρεση των συγκεκριμένων αποβλήτων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών προκειμένου να εξακριβωθεί τι είδους χημική ουσία ήταν αυτή με την οποία ήρθαν σε επαφή οι εργαζόμενες του δήμου. Είτε, όπως ζήτησε το σωματείο, να γίνει παύση εργασιών στο ΚΔΑΥ εως ότου διευκρινιστεί το είδος της τοξικής ουσίας που εισέπνευσαν.

Από την πλευρά του ο δήμος Ιωαννιτών ανέφερε:

«Ο δήμαρχος και η δημοτική Αρχή εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις τρεις εργαζόμενες της υπηρεσίας καθαριότητας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι τρεις εργαζόμενες εισέπνευσαν χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης απορριμμάτων από κάδους στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός που θα πρέπει να διερευνηθεί σε όλη του την διάσταση.

Παρέμβαση δημάρχου

Την πλήρη διερεύνησή του άλλωστε ζήτησε ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε επικοινωνία που είχε με τις εισαγγελικές Αρχές.

«Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις σε όλους μας. Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο χημικά ή άλλα επικίνδυνα υλικά να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων χωρίς αυτοί που το κάνουν να σκεφτούν τις συνέπειες και τους εργαζόμενους της καθαριότητας που εν αγνοία τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις τρεις εργαζόμενες και σε όλο το προσωπικό της καθαριότητας που δίνει καθημερινά τον αγώνα του για μια καθαρή πόλη» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος.