Τα πρώτα 4 επεισόδια του 6ου και τελευταίου κύκλου της πολύκροτης σειράς «Το Στέμμα» που αφηγείται την ιστορία της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας δημοσιεύθηκαν εχθές και κυριαρχεί η φρενίτιδα του κόσμου για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Έκπληκτοι οι τηλεθεατές την είδαν να εμφανίζεται σαν φάντασμα

Αυτή η μοναδική στιγμή στη βρετανική ιστορία τώρα παρουσιάζεται στον τελευταίο κύκλο, αυτής της κορυφαίας σε τηλεθέαση σειράς.

Πως οι κριτικοί και όσοι την γνώριζαν το σχολιάζουν;

Μεταξύ των τεσσάρων επεισοδίων και το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι που κόστισε την ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι.

Αυτό που έχει προκαλέσει όμως την οργή του κόσμου και των κριτικών είναι ότι η Νταϊάνα παρουσιάζεται σαν φάντασμα να μιλά τόσο με τον Κάρολο όσο και με την Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Το κόσμημα του Netflix φτάνει σε αδιέξοδο καθώς η νέα σεζόν «στοιχειώνεται» από το παράξενο φάντασμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα», δήλωσε η κριτικός της Telegraph Ανίτα Σάιν.

«Η μυθοπλασία μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει να καταλάβουμε τα γεγονότα όμως δεν θα έπρεπε να τα αλλάζει. Φαντάζονται πράγματα και τα μετατρέπουν σε γεγονότα», δήλωσε ο βασιλικός ιστορικός Ούγκο Βίκερς.

Δεν είναι μόνο οι κριτικοί που επιμένουν ότι η σειρά πια έχει πολύ λίγα γεγονότα που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά και άνθρωποι που την γνώριζαν, όπως ο Πολ Μπάρελ, ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα.

«Πιστεύω ότι η πριγκίπισσα δεν είχε την σωστή εκπροσώπηση ούτε ερμηνεία κατά την διάρκεια της ζωής της και αυτό γίνεται και τώρα, με «το στέμμα». Δεν είναι η πραγματική Νταϊάνα. Η πραγματική Νταϊάνα που εγώ ήξερα ήταν μαχήτρια».

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που η σειρά συγκεντρώνει αρνητικά σχόλια.

O τελευταίος κύκλος ολοκληρώνεται με τον θάνατο της Νταϊανας

Επιμένει να προκαλεί ο Χάρι

Την ίδια στιγμή ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στο βασιλικό δράμα με μια νέα βιογραφία που αναμένεται να φέρει νέες αναταραχές στις σχέσεις του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του.

Στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Endgame», ο Omid Scobie, ο οποίος είναι στενός φίλος του δούκα του Σάσεξ, ισχυρίζεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν ήταν ενήμεροι για την κατάσταση της υγείας της γιαγιάς του, πριν από εκείνο το δραματικό ανακοινωθέν λίγες ώρες πτιν το θάνατό της καθώς και για το γεγονός ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν αρχίσει τις προετοιμασίες για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο συγγραφέας μοιράστηκε αποσπάσματα με το περιοδικό people και όπως μαρτυρά δεν υπάρχει επιστροφή για την σχέση Χάρι και Ουίλιαμ.