Απέφυγε να ασκήσει κριτική στον Ντρέιμοντ Γκριν για το κεφαλοκλείδωμα στον Ρούντι Γκομπέρ στα πρώτα λεπτά του αγώνα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς για το NBA, ο παλαίμαχος σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, Σακίλ Ο’Νιλ.

Ο Σακ μιλώντας στο TMZ Sports όπως είπε θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο. «Δεν μου αρέσει να είμαι υποκριτής, θα έκανα το ίδιο πράγμα», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Όσο για τους λόγους που θα το έκανε, όπως είπε: «πρέπει να υπερασπίζεσαι τους συμπαίκτες σου». Μάλιστα μιλώντας στη δημοσιογράφο που του έπαιρνε τη συνέντευξη δήλωσε: «Αν εγώ και εσύ έχουμε μια συνέντευξη και κάποιος έρθει εδώ, θα πρέπει να του κόψω τον κ@@@@λο» επειδή «είσαι φίλη μου».

Ο Γκριν αποβλήθηκε από τον αγώνα ενώ για τη συμπεριφορά του εισέπραξε επιπλέον τιμωρία με αποκλεισμό πέντε αγώνων από το ΝΒΑ. Ο Σακίλ Ο’Νιλ ωστόσο δεν σχολίασε τις κυρώσεις.

«Δεν θέλω να πω ότι δεν έπρεπε να το κάνει», είπε ακόμα ο Ο’Νιλ.

«Θα έκανα το ίδιο πράγμα. Αν ο Ρούντι ήταν εκεί, θα τον είχα πνίξει κι αυτόν. Όταν κάνεις αυτά τα πράγματα, το ΝΒΑ θα κάνει αυτό που κάνει. Δεν θέλω να πω κάτι πολύ σκληρό. Ήταν δικαιολογημένο; Δεν ξέρω, αλλά δεν θα επικρίνω τον Ντρέιμοντ Γκριν για κάτι που θα έκανα κι εγώ», κατέληξε.

Στιβ Κερ: «Ο Ντρέιμοντ ήταν λάθος»

Ο Γκομπέρ αποκάλεσε τις ενέργειες του Γκριν «συμπεριφορά κλόουν» μετά το παιχνίδι, ενώ από την πλευρά του ο προπονητής των Γουόριορς, Στιβ Κερ, δεν «μάσησε» τα λόγια του, καθώς θεώρησε ότι ο σταρ της ομάδάς του «το παράκανε».

«Το παράκανε. Ο Ντρέιμοντ ήταν λάθος. Το γνωρίζει αυτό. Είναι μία άσχημη εικόνα και οι πέντε αγωνιστές είναι μία ποινή που του αξίζει. Δεν έχω πρόβλημα που ο Γκριν προσπάθησε να απομακρύνει τον Ρούντι (Γκομπέρ) από τον Κλέι (Τόμπσον), αλλά έπρεπε να τον αφήσει. Τον κρατούσε για 6-7 δευτερόλεπτα. Ήταν μία άθλια εικόνα για την λίγκα, για τον Ντρέιμοντ και για όλους. Ο Ντρέιμοντ πρέπει να βρει έναν τρόπο να μην ξεπερνάει τα όρια. Δεν μιλάω μια μία αποβολή ή για μία τεχνική ποινή. Μιλάω για πράξη σωματικής βίας. Αυτό είναι αδικαιολόγητο», είπε χαρακτηριστικά.