Τραγικό θάνατο βρήκε ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους, στην πόλη Ουί του Βελγίου το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα και αιφνιδίασε την οικογένεια που εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Τα παιδιά, τέσσερα κορίτσια ηλικίας από 5 μέχρι 14 ετών, φοιτούσαν όλα στο σχολείο και οι γονείς τους ήταν «πολύ αγαπητά μέλη της κοινότητας», ανέφερε ο δήμαρχος Ερίκ Ντοζόν. «Είμαι συντετριμμένος, τόσοι πολλοί νεκροί από πυρκαγιά, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και 30 χρόνια», πρόσθεσε.

Η τραγωδία αυτή έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την πόλη.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά – Η τραγική λεπτομέρεια

Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από το σημείο όπου βρισκόταν ένας καναπές και ο τοξικός καπνός που εκλύθηκε κατά την καύση του αποδείχθηκε μοιραίος για την οικογένεια, είπε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης.

Βραχυκύκλωμα, κερί ή τσιγάρο η αιτία;

Ενδέχεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή από κερί ή αναμμένο τσιγάρο. Κάποιος άνοιξε ένα παράθυρο, με αποτέλεσμα να εισρεύσει αέρας στο σπίτι, κάτι που φούντωσε τη φωτιά.

Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έφτασαν γρήγορα στο σημείο αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, το οποίο είχε ήδη παραδοθεί στις φλόγες.

«Όταν φτάσαμε, η πρόσοψη είχε ήδη μετατραπεί σε πύρινο τείχος, οι φλόγες αγκάλιαζαν το κτίριο από το ισόγειο μέχρι τον δεύτερο όροφο», εξήγησε ο επικεφαλής τους, Κριστόφ Ζαντό.

Σύμφωνα με τον Ζαντό, το σπίτι δεν διέθετε ανιχνευτές καπνού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ