Μικροένταση επικράτησε σε εστιατόριο του Βανκούβερ όπου βρέθηκε ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, με αφορμή δηλώσεις του για τη Γάζα.

Συγκεκριμένα, πολίτες υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα ανάγκασαν τον Τριντό να αποχωρήσει από εστιατόριο φωνάζοντας του «έχεις αίμα στα χέρια σου».

Δείτε βίντεο:

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν μια ομάδα διαδηλωτών να έχει συγκεντρωθεί έξω από το Bagheera, με πλακάτ στα χέρια και να συνεχίζουν τα συνθήματα όπως «Κατάπαυση του πυρός τώρα».

«Βάλτε τέλος στην πολιορκία της Γάζας τώρα», φώναζαν κάποιοι καθώς και «η Παλαιστίνη θα απελευθερωθεί», πρόσθεσαν άλλοι.

«Ακόμα και οι πόλεμοι έχουν κανόνες, όλες οι αθώες ζωές έχουν ίση αξία, ισραηλινή και παλαιστινιακή», είπε νωρίτερα ο Τριντό.

Ο Καναδός πρωθυπουργός κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει γυναίκες και μωρά στη Γάζα.

«Πυρά» Νετανιάχου κατά Τριντό

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε σήμερα τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό για την έκκλησή του προς το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ζήτησε εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τη μάχη της χώρας του κατά της Χαμάς.

«Δεν είναι το Ισραήλ αυτό που στοχοθετεί σκοπίμως αμάχους, αλλά η Χαμάς που αποκεφάλισε, έκαψε και σφαγίασε αμάχους σε μια από τις χειρότερες φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί εις βάρος των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα», έγραψε ο Νετανιάχου στο X απευθυνόμενος στον Τριντό νωρίς σήμερα το πρωί.

«Οι δυνάμεις του πολιτισμού πρέπει να στηρίξουν το Ισραήλ ώστε να νικήσει τη βαρβαρότητα της Χαμάς», πρόσθεσε.