Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι συντονίζουν τη μεταφορά θερμοκοιτίδων στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να καταστεί ενδεχομένως δυνατή η απομάκρυνση νεογέννητων από το μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θύλακα.

Η σχετική ανάρτηση έγινε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με βίντεο μέλους του ισραηλινού στρατού που φορτώνει θερμοκοιτίδες σ’ ένα βαν.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τις εκκλήσεις απόγνωσης από το Νοσοκομείο Αλ Σίφα για ασθενή νεογνά καθώς οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πλησιάζουν και τα καύσιμα για τις γεννήτριες εξαντλούνται.

Δραματικές προειδοποιήσεις από το Αλ Σίφα

Οι γιατροί και οι ομάδες βοήθειας σε νοσοκομεία της Γάζας έχουν προειδοποιήσει ότι τα πρόωρα νεογνά διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο», καθώς εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού αναμένεται σε μερικές ημέρες ή και ώρες να εξαντληθούν τα καύσιμα για τις γεννήτριες που τροφοδοτούν τις θερμοκοιτίδες τους.

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου Αλ Ακσά στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, Iyad Abu Zahar, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι «Η ευθύνη που έχουμε πάνω μας είναι τεράστια».

Τουλάχιστον επτά από τα σχεδόν 30 νοσοκομεία αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω ζημιών από ανελέητα ισραηλινά χτυπήματα και έλλειψης ρεύματος, νερού και άλλων προμηθειών, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου.