Μετά την χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπου κυριάρχησε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στα υπό διαγραφή στελέχη, όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στην δεύτερη ημέρα και στη στάση που θα κρατήσουν τα «αντίπαλα στρατόπεδα».

Εκτός όμως από την επίθεση Κασσελάκη που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις , η χθεσινή πρώτη ημέρα σημαδεύτηκε και από την αποχώρηση από τη συνεδρίαση των στελεχών της «Ομπρέλας» και των ομάδων της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Το κλίμα ήταν εκρηκτικό καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον πως θα αντιδράσουν και αν θα παρευρεθούν στελέχη που αποχώρησαν χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, έως αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις της «Ομπρέλας» και της ομάδας του Δ. Τεμπονέρα, εξετάζοντας τη στάση και τα επόμενα βήματά τους.

Live όλες οι εξελίξεις από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

17:11 Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου (6+6) δεν αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ασκεί σκληρή κριτική στον Κασσελάκη

17:08 Το κείμενο της ομάδας Έφης Αχτσιόγλου

Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη χθες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν βαθιά προσβλητική και διχαστική, με μια εισήγηση επίθεση στην κοινή λογική, στον κόπο ανθρώπων που δούλεψαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιστορία της Αριστεράς. Αντί, μετά το απαράδεκτο διάγγελμα της Παρασκευής, να ανακαλέσει ή έστω να επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους και να επιδιώξει, όπως οφείλει εκ της θέσης του, τη συζήτηση και την ενότητα, ο Στ. Κασσελάκης επιδόθηκε σε ένα μακρύ κατάλογο επιθέσεων και προσβλητικών αναφορών: από το «άρρωστο» κόμμα του διαγγέλματος της Παρασκευής, περάσαμε στην «κομματίλα», το «πουμαρό», την «πέμπτη φάλαγγα».

Η κατηγορία των υπονομευτών, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και κατά τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, όχι απλώς δεν καταδικάστηκε, όπως θα ήταν αναγκαίο για τη συλλογική λειτουργία, αλλά αναβαθμίστηκε. Πρόκειται για μια αδιανόητη επίθεση στην ιστορική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των ανθρώπων του, που δείχνει εκτός των άλλων και πλήρη άγνοια του κόμματος την προεδρία του οποίου ανέλαβε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμα χειρότερα, ο Στ. Κασσελάκης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της alt right και του εγχώριου «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου: τα κόμματα είναι άρρωστοι οργανισμοί, η αριστερά είναι το άθροισμα των ελίτ και των αποσπασμένων από την πραγματικότητα, ο Ηγέτης είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει τον λαό. Κι αυτό ενώ απευθυνόταν σε ανθρώπους πολλάκις εκλεγμένους από τους συμπολίτες μας σε πολλά επίπεδα.

Την ίδια στιγμή από την ομιλία του απουσίαζε, με τρόπο που εξέπληξε ακόμα και εκείνους που τον υποστηρίζουν, κάθε αναφορά στα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας και στα συγκεκριμένα βήματα για τη μάχη ενάντια στην ηγεμονία της Δεξιάς στη χώρα μας. Έτσι, η «πατριωτική αριστερά» δεν μπόρεσε να πει ούτε μια λέξη για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, ο Πρόεδρος που επαγγέλλεται την «κυβερνώσα αριστερά» δεν μπόρεσε να πει κάτι συγκεκριμένο για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τον αντιθεσμικό κατήφορο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Επιδόθηκε σε έναν κατάλογο συνθημάτων, την ίδια ώρα που εξαπέλυε κατηγορίες περί «φλυαρίας» σε ανθρώπους που έχουν ασκήσει και παράξει εφαρμοσμένη πολιτική.

Το πλαίσιο που διαμόρφωσε το διάγγελμα και η εισήγηση του Στ. Κασσελάκη δεν άφησε περιθώρια για μια συζήτηση επί της ουσίας. Αποφασίσαμε, ύστερα από επίμονες προσπάθειες για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση όταν έγινε σαφές ότι ο πρόεδρος δεν επιθυμούσε την ψηφοφορία και απόφαση του σώματος για την πρωτοφανή και αντικαταστατική πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη διαγραφή τεσσάρων στελεχών.

Η δημοκρατία που διαρκώς επαγγέλλεται ο Στ. Κασσελάκης δεν έδωσε το δικαίωμα στα 300 εκλεγμένα από τη βάση του κόμματος να ψηφίσουν αν του αναγνωρίζουν το δικαίωμα να παραβιάζει το καταστατικό και τις θεσμικές διαδικασίες. Δεν είναι ένα τεχνικό ή διαδικαστικό ζήτημα. Είναι πολιτικό και ταυτόχρονα υπαρξιακό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού για την αριστερά και για κάθε προοδευτικό άνθρωπο, ο σεβασμός σε δημοκρατικά δικαιώματα είναι θεμελιώδες στοιχείο ταυτότητας. Το «δημοψήφισμα» καταργεί το κόμμα, την επιτροπή δεοντολογίας, την Κεντρική Επιτροπή. Παραβιάζει το καταστατικό, παρακάμπτει το αρμόδιο όργανο και προκαλεί έναν ακραίο διχασμό. Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά: το δικαίωμα του μέλους και οι πειθαρχικές ποινές δεν είναι υπόθεση διχαστικών «δημοψηφισμάτων». Το κόμμα έχει κανόνες. Όπως έχει και πολιτικό πρόγραμμα. Σε αυτό το κόμμα εξελέγη πρόεδρος ο Στ. Κασσελάκης. Όχι σε κενό.

Η ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές βαραίνει τον ίδιο και την ηγετική ομάδα. Ο Στ. Κασσελάκης επέλεξε συνειδητά αντί για το δρόμο της σύνθεσης, το δρόμο της κατασκευής του «εσωτερικού εχθρού». Είναι μια αδιέξοδη επιλογή που ευτελίζει την Πολιτική, τη Δημοκρατία και την Αριστερά.

Από την πλευρά μας, καταθέσαμε χτες στην Κεντρική Επιτροπή ένα κείμενο πολιτικής απόφασης. Για να είναι το κόμμα μας ένα κόμμα που θα μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη-κλιματική δικαιοσύνη-σύγχρονη δημοκρατία. Που θα ξέρει ποιους θέλει να εκπροσωπεί και με ποιους θέλει να συγκρουστεί. Που θα διεκδικεί στην πράξη την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το κόμμα των οραματικών στόχων που θα μπορεί να συγκινεί και να κινητοποιεί. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος, ο δρόμος που κατά τη γνώμη μας πρέπει να ακολουθήσει μια Αριστερά που θέλει να παραμείνει τέτοια και ταυτόχρονα να κερδίζει νίκες προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σία Αναγνωστοπούλου

Έφη Αχτσιόγλου

Νάσος Ηλιόπουλος

Κωστής Καρπόζηλος

Δανάη Κολτσίδα

Νίκος Μπίστης

Μιχάλης Σαμπατακάκης

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Μερόπη Τζούφη

Θεανώ Φωτίου

Αλέξης Χαρίτσης

17:07 «Να επιστρέψουν τις έδρες όσοι φεύγουν»

Κάλεσμα σε όσους φεύγουν να επιστρέψουν την έδρα τους απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους. Σεβαστείτε τον κώδικα δεοντολογίας».

«Δεν μπορεί όσοι εκτοξεύουν συκοφαντίες να εκπροσωπούν το κόμμα. Οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

17:00 Ξεκίνησε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ 

16:30 Σε λίγη ώρα αναμένεται κείμενο από την ομάδα Αχτσιόγλου 

Όπως έγινε γνωστό, σε λίγη ώρα αναμένεται κείμενο από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου.

16:20 Αποχώρησαν 45 μέλη της Ομπρέλας 

Όπως είχε προαναγγελθεί στελέχη της Ομπρέλας αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κείμενό που έδωσαν στη δημοσιότητα, εκτοξεύουν πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας ότι «η ομιλία του στην ΚΕ ήταν μνημείο αλαζονείας, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς».

«Η νέα ηγεσία του κόμματος, υποσχέθηκε με ένα πρωτόγονο τρόπο να τα αλλάξει όλα. Η υπόσχεση αυτή συνοδεύτηκε, όμως, με την παλιά συνταγή της ήττας. Και ενώ με αυταρχισμό ξηλώνει χωρίς διαδικασίες πρόσωπα, ακόμα και αυτά της διεύρυνσης, κρατάει ως κόρη οφθαλμού τη διαρκή και βίαιη μετάλλαξη, αυτή ακριβώς που οδήγησε σε διαρκείς ήττες και σε απώλεια πολιτικής και κοινωνικής επιρροής» τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

«Εμείς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένουμε στις επάλξεις και στην υπόθεση της ανανεωτικής – ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης. Για μια Αριστερά σύγχρονη, μέρος της ευρωπαϊκής και διεθνούς αριστεράς και σε αλληλεπίδραση με αυτήν. Για μια Αριστερά με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, νεανική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική. Για μια Αριστερά σταθερά στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των φτωχών.

ΥΓ: Προς όσες και όσους ελπίζουν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια το τέλος της Αριστεράς: «Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα μαζί της»

Το κείμενο υπογράφεται από 45 μέλη της ΚΕ

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

16:15 Σε λίγη ώρα αναμένεται το κείμενο των στελεχών της «Ομπρέλας»

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται το κείμενο των στελεχών της «Ομπρέλας» για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη ημέρα για τους ίδιους στο κόμμα αλλά και την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για το δημοψήφισμα.

16:00 Στις 5 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ομιλίες στην ΚΕ

Σε μία ώρα από τώρα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ομιλίες στην ΚΕ.

Αρκετά στελέχη διατύπωσαν την αντίθεσή τους στην πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα που θα αφορά τα υπό διαγραφή στελέχη.

Δεν έδωσαν το «παρών» στην ΚΕ μέλη της ομάδας των 6+6 και της «Ομπρέλας».

15:30 «Όχι» Ραγκούση στις διαγραφές 

Στο θέμα των διαγραφών αναφέρθηκε από την πλευρά και ο Γιάννης Ραγκούσης στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ.

«Η γνώμη και η δική μου είναι απολύτως αρνητική για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ζήτημα αξιακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά για το κράτος δικαίου και για την Ευρώπη του διαφωτισμού.

Ατομικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα. Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με δημοψηφίσματα.  Γι αυτό καταθέσαμε την τροπολογία, 6 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας» σημείωσε.

Για την ομιλία Κασσελάκη, υποστήριξε πως δεν ήταν ομιλία Πρόεδρου μεγάλου και συμπεριληπτικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Ήταν ομιλία μεροληπτική και μονομερής γι αυτό και ανακριβής που οδηγεί σε μια διαστρέβλωση του παρελθόντος μας, αλλά και του παρόντος μας».

Τέλος έκλεισε την ομιλία του με μία ευχή. «Είπε ο σ.Πρόεδρος ότι είναι άρρωστη η αξιωματική αντιπολίτευση που παρέλαβε.  Σωστά.  Μόνο που παρέλαβε αξιωματική αντιπολίτευση.

Έστω και άρρωστη.  Εύχομαι λοιπόν,όταν έρθει η ώρα να μην παραδώσει μία πρώην αξιωματική αντιπολίτευση. Μονοψήφια και πολιτικά νεκρή αντί για απλώς άρρωστη».

15:10 «Η ομιλία Κασσελάκη» σε λάθος κατεύθυνση λέει ο Θεοχαρόπουλος 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το «δημοψήφισμα Κασσελάκης». Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος, σημείωσε πως «δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, να αναπαράγουν και να εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος. Όπως οι δηλώσεις που προσβάλλουν το κόμμα και το χαρακτήριζαν πεθαμένο λικέρ».

Σε άλλο σημείο,  υποστηρίζει πως «η ομιλία του Προέδρου ήταν σε λάθος κατεύθυνση χθες, δεν ήταν στην κατεύθυνση σύνθεσης. Με εκφράσεις τύπου πέμπτη φάλαγγα δεν γίνεται να προχωρήσουμε μπροστά. Ο στόχος μας οφείλει να είναι η διεύρυνση, η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση. Όχι το πως θα φύγουν κάποιοι αλλά το πως θα έρθουν πολλοί και θα μεγαλώσουμε. Η ενότητα και όχι η συρρίκνωση.

Στόχος μας οφείλει  να είναι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές, αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας.

14:45 Επιχείρηση κατάσβεσης από προεδρικούς – Καταδικάζουν δημοψηφίσματα και δηλώσεις

Επιχείρηση κατευνασμού εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιχειρούν με την τροπολογία που κατέθεσαν τα έξι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τροπολογία επιθυμούν να ενταχθεί στο τελικό κείμενο που θα πάει προς ψήφιση από την Κεντρική Επιτροπή, ώστε να καταδικαστούν εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος και το δημοψήφισμα που επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι κ.κ. Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης και Φλαμπουράρης τονίζουν πως «δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος».

Παράλληλα τονίζουν πως «δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».

Όπως και να έχει με τους Πάνο Σκουρλέτη και Στέφανο Τζουμάκα να έχουν ήδη αποχωρήσει και τους Δημήτρη Βίτσα και Νίκο Φίλη να αναμένεται να το πραγματοποιήσουν σήμερα, το δημοψήφισμα που επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης ενδεχομένως να μην έχει κάποια ουσιαστική σημασία.

14:15 Παρέμβαση της ομάδας Τεμπονέρα – «Δεν είναι ώρα για δημοψηφίσματα διαγραφών»

Βαθαίνει το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα Τεμπονέρα με κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα τονίζει πως «δεν είναι τώρα η ώρα για « δημοψηφίσματα» διαγραφών και διευθετήσεων, για ρυθμίσεις υποστηρικτικές σε ανασφάλειες προσώπων» .

Σε άλλο σημείο αναφέρουν στο κείμενο που υπογράφουν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Φώτης Λαμπρινίδης, Χάρτης Τσιόκας και Χρήστος Λαμπρίδης πως «επιμένουμε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εναλλακτικού ,στις επιδιώξεις των συστημικών κέντρων, πολιτικού σχεδίου με λογισμό και όραμα που θα προβάλλει τη διέξοδο από την κρίση!».

Τέλος σημειώνουν πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λευκή επιταγή ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος .

Ζητήσαμε και ζητάμε ένα εξωστρεφές συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο με κατάληξη το συνέδριο.

Είμαστε στελέχη του κόμματος, παραμένουμε σ αυτό υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες που αναφέραμε εισαγωγικά».

14: 05 Κείμενο «καταπέλτης» από την Πέττη Πέρκα

Η βουλευτής Φλώρινας Πέττη Πέρκα είναι στην «Ομπρέλα» και είναι από τους βουλευτές που φέρεται ότι θα αποχωρήσουν.

Σε κείμενό της που δημοσίευσε ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο κυρίως τις διαγραφές στελεχών.

«Σήμερα η προεδρική ομάδα λύνει το πρόβλημα που ήδη είχε αποφασίσει να λύσει. Θέλει να ξεμπερδεύει με την αριστερή πολιτική χωρίς γωνίες, χωρίς αιχμές, χωρίς κοινωνική μεροληψία, χωρίς μέτωπο με τον εθνολαϊκισμό που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες» σημειώνει.

Στο τέλος, σημειώνει ότι «από αύριο θα έχουμε ένα κόμμα στον γύψο, αρχηγοκεντρικό με ποινικοποιημένη την εσωτερική δημοκρατία που θα αρχίσει να κυνηγάει μάγισσες από τη Δευτέρα το πρωί μέχρι τις ευρωεκλογές. Σε ένα οργουελικό σκηνικό όπου με το που ξεμπερδεύουν με τον ένα εσωτερικό εχθρό απλά έχει σειρά ο επόμενος, έτοιμοι από καιρό να χρεώσουν την ήττα που τους περιμένει την επόμενη φορά που θα στηθούν κάλπες».

13:45 Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ομιλίες στην ΚΕ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις 5 το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ομιλίες των στελεχών. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξει ομιλία από τον Στέφανο Κασσελάκη.

13:30 Δηλώσεις  Στέφανου Τζουμάκα μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ 

«Πριν από λίγο δήλωσα την αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατάθεσε την ομιλία μου και την παραίτηση στη γραμματέα του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα. Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, πάει από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα. Ορισμένοι δεν έχουν όρια και μίλησαν απαράδεκτα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

13: 10 Προς αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα»;

Σύμφωνα με πληροφορίες του In, σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθεί κείμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» το απόγευμα. «Stay tuned», σημειώνουν σκωπτικά.

13:00 Αποχώρησε ο Στέφανος Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Στέφανος Τζουμάκας αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας το κείμενο παραίτησης στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Όπως αναφέρει, στο κείμενό του, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Α. Τσίπρα είναι ένα ακέφαλο κόμμα.

12:50 Δεν θα συμμετάσχουν τα στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου στη συνεδρίαση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τη συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας της ΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως έγινε γνωστό ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου (6+6).

Η απόφαση είναι να μην λάβουν μέρος στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Κ.Ε

12.25 Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ

12:15 Κατατέθηκε τροπολογία από 7 μέλη της Π.Γ

Κατατέθηκαν τροπολογίες – προσθήκες σχετικά με τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών αλλά και τα δημοψηφίσματα.

1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Τα μέλη της Π.Γ.

– Γεροβασιλη Όλγα

– Ζαχαριάδη Κώστας

– Θεοχαρόπουλος Θανάσης

– Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

– Ραγκούσης Γιάννης

– Φλαμπουράρης Αλέκος

12: 10 Κόντρα με το καλημέρα για ένα… τηλεφώνημα 

Κόντρα μεταξύ Αχτσιόγλου – Κασσελάκη ξέσπασε για ένα… τηλεφώνημα.

H Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε στην κατηγορηματική διάψευση ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα ιστοσελίδας, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε. «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί μου χθες ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις της κ. Αχτσιόγλου είπε χαρακτηριστικά: «Δε χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο».

Λίγη ώρα αργότερα μετά και όσα διέρρευσαν κύκλοι της πλευράς Κασσελάκη, ήρθαν πηγές από το περιβάλλον της κ. Αχτσιόγλου να τονίσουν τα εξής:

«H κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του.

Η κ. Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ από τις 11:30.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν, οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news».

11:50 Δείτε φωτογραφίες από την ΚΕ

11:42 Έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης στον χώρο όπου συνεδριάζει η ΚΕ

Έφτασε στο χώρο όπου συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει το «πάρων» κανένα από τα στελέχη των τριών τάσεων που αποχώρησαν χθες, από την ΚΕ.

11:40 Τι απαντά η πλευρά Κασσελάκη 

Λίγη ώρα μετά τη διάψευση από την Έφη Αχτσιόγλου για το θέμα του τηλεφωνήματος από τον Στέφανο Κασσελάκη, από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται τα εξής:

«Δε χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο».

11:30 Σφοδρή επίθεση Κούλογλου σε Κασσελάκη

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη με φόντο την ομιλία του στην ΚΕ και τα όσα είπε σχετικά με τα υπό διαγραφή στελέχη, εξαπέλυσε ο Στέλιος Κούλογλου ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από την ευρωομάδα του κόμματος.

11:20 Διάψευση Αχτσιόλγου για τηλεφωνική επικοινωνία με Κασσελάκη

Στην κατηγορηματική διάψευση ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα ιστοσελίδας, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε. «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί μου χθες ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού».

11:10 Με αργούς ρυθμούς η προσέλευση των στελεχών 

Μέχρι στιγμής έχουν έρθει οι Παππάς, Δούρου, Ξενογιαννακοπούλου, Κουβέλης, Θεοχαρόπουλος και έφτασε ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης.

11: 00 Όλα έτοιμα για την δεύτερη ημέρα της ΚΕ 

Στις 11:00 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕ. Ελάχιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσέλθει στο χώρο όπου διεξάγεται η ΚΕ.