Δεν παραδίδουν τις βουλευτικές έδρες τους οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης κατά την καταληκτική ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα μιλώντας νωρίτερα στο in υπογράμμισε πως «έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ», διαμηνύοντας πως δεν θα παραδώσει την έδρα.

Πηγές πλησίον της «Ομπρέλας» αναφέρουν ότι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα το πράξει, με σκεπτικό ανάλογο της κ. Πέρκα, διευκρινίζοντας τον Αριστερό χαρακτήρα της εκλογής τους με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναμένεται, πλέον, οι δύο βουλευτές να προχωρήσουν σε κοινή δήλωση, ώστε να ξεκαθαριστεί ο ακριβής τρόπος που θα αποχωρήσουν από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή πως «θέλω να πω στον κόσμο της Ομπρέλας ότι έχετε χώρο εδώ μέσα. Καλώ τους βουλευτές να δώσουν τις έδρες πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους σεβαστείτε τον κώδικα δεοντολογίας που εσείς ψηφίσατε», προσθέτοντας πως:

«Πλέον δεν τίθεται θέμα για διαγραφές, οπότε δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος για κανένα θέμα. Πάντα ίσχυε και πάντα ισχύει το καταστατικό του κόμματος».