Μόνο… Κάστρο δεν θυμίζει η «Opap Arena». Για ακόμη μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το σπίτι της, με την Μαρσέιγ να είναι αυτή την φορά η ομάδα που πέρασε… αέρας από την Νέα Φιλαδέλφεια με 2-0.

Καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος οι Μασσαλοί οι οποίοι πέτυχαν ένα τέρμα (Μπεπά, 25′) και είχαν ευκαιρίες και για περισσότερα, ωστόσο Αθανασιάδης και αστοχία κράτησαν τον δείκτη του σκορ στο 1-0 στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη η Ένωση ανέβασε την απόδοση της πιέζοντας για την ισοφάριση, ωστόσο ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Αλμέιδα το έκαναν ξανά οι φιλοξενούμενοι φτάνοντας και σε ένα δεύτερο τέρμα στο φινάλε.

Στην 3η θέση πλέον η ΑΕΚ με 4 βαθμούς θα παίξει τα… ρέστα της κόντρα σε Μπράιτον (εντός) και Άγιαξ (εκτός).

Πως παρατάχθηκαν

Ο Αργεντινός τεχνικός, επέλεξε τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί στην τετράδα της άμυνας, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς οι τέσσερις του κέντρου της Ένωσης, με τον Πέτρο Μάνταλο να κινείται πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία που βρίσκεται μετά από καιρό στην κορυφή της επίθεσης.

Η 11αδα της Μαρσέιγ: Λόπεθ, Λόντι, Μπαλέρντι, Μπεμπά, Κλος, Κοντογκμπιά, Βερετού, Αρίτ, Εντιαγέ, Κορέα, Βιτίνια

Δυναμικό ξεκίνημα από τους Μασσαλούς

Οι Γάλλοι μπήκαν στην αναμέτρηση με σκοπό να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτό έκαναν, όντας κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο της «Opap Arena» κόντρα στο σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.

Στο 16’ ήρθε η προειδοποιητική βολή από την Μαρσέιγ με τους Μασσαλούς να κρύβουν την μπάλα η οποία βγήκε από τα δεξιά για τον Βιτίνια ο οποίος απέτυχε να πιάσει γεμάτα το σουτ.

Ακολούθως, η μπάλα στρώθηκε στον Κοντογκμπιά αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Προβάδισμα για την Μαρσέιγ με τον Μπεπά

Η Μαρσέιγ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και κατάφερε να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε γκολ στο 25’, με τον Μπεπά να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Αθανασιάδη στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της Ένωσης.

Το σκηνικό στην συνέχεια δεν άλλαξε με τον Αθανασιάδη στο 33’ να έχει απάντηση στην κεφαλιά του Μπεπά, διατηρώντας το ματς στο 1-0 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Πάλεψε για την ισοφάριση στην επανάληψη

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση και θα μπορούσε να το πετύχει στο 51′, αν ο Λόπεθ δεν έδιωχνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Γκατσίνοβιτς έπιασε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Λόπεθ με ωραία επέμβαση τον σταμάτησε, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του κόπηκε.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμίεδα συνέχιζαν να ασκούν πίεση στα καρέ των Γάλλων χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Και αφού η Ένωση δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, ήρθε ο Σαρ στις καθυστερήσεις του ματς να την «τιμωρήσει» διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63′ Αραούχο), Άμραμπατ (76′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63′ Τσούμπερ), Μάνταλος, Γκαρσία (63′ Πόνσε).

Μαρσέιγ: Λόπες, Κλος (90+5′ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Εντιαγέ (86′ Μουρίγιο), Βερτού (90+5′ Ζιζό), Κοντογκμπιά, Χαρίτ (90+5′ Σογκλό), Κορέα (60′ Σαρ), Βιτίνια.