Βιομηχανικό ρομπότ (εικόνα) που μετέφερε καφάσια με πιπεριές σκότωσε έναν τεχνικό σε εργοστάσιο συσκευασίας, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νότιας Κορέας, η οποία διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της νότιας επαρχίας Γκοσεόνγκ, ο άτυχος άνδρας πέθανε από τραύματα στο κεφάλι και το στήθος όταν οι βραχίονες του ρομπότ τον άρπαξαν και τον συνέθλιψαν πάνω σε κυλιόμενο ιμάντα, μεταδίδει το Associated Press.

H αστυνομία δεν δημοσιοποίησε το όνομά του, ανέφερε όμως ότι το θύμα ήταν εργαζόμενος εταιρείας βιομηχανικών ρομπότ και εστάλη στο εργοστάσιο για να ελέγξει αν το μηχάνημα λειτουργούσε σωστά.

Δύο ρομπότ που είχαν εγκατασταθεί πρόσφατα στο εργοστάσιο συσκεύαζαν πιπεριές και άλλα λαχανικά που εξάγονται σε άλλες ασιατικές χώρες.

Το BBC ανέφερε ότι το ρομπότ μπέρδεψε τον τεχνικό με τα καφάσια, ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε αυτό το σενάριο.

«Δεν επρόκειτο για τόσο προηγμένο μηχάνημα» είπε.

Άλλος αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει σε δημοσιογράφους, είπε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο βλάβης ή ανθρώπινου λάθους.

Βίντεο από κάμερες ασφάλειας έδειξαν ότι ο τεχνικός πλησίασε το ρομπότ ενώ κρατούσε ένα μεγάλο κουτί, το οποίο ίσως προκάλεσε την αντίδραση του ρομπότ που φέρει αισθητήρες για να αναγνωρίζει τα καφάσια.

Το δυστύχημα δεν είναι το πρώτο του είδους του στη Νότια Κορέα. Τον Μάρτιο, ρομπότ συναρμολόγησης εξαρτημάτων αυτοκινήτου τραυμάτισε σοβαρά έναν εργάτη που το εξέταζε, ενώ πέρσι ρομπότ που λειτουργούσε κοντά σε κυλιόμενο ιμάντα συνέθλιψε εργάτη σε γαλακτοβιομηχανία του Πιεονγταέκ.