Αναστάτωση έχει προκαλέσει στα Χανιά η είδηση ότι η Αντιτρομοκρατική ελέγχει έναν 39χρονο Αιγύπτιο που εκτελεί χρέη «ιμάμη» σε άτυπο θρησκευτικό χώρο μουσουλμάνων.

«Δεν κάλεσα σε πράξεις βίας, αλλά για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», ισχυρίστηκε ο 39χρονος Αιγύπτιος ιμάμης που κατηγορείται ότι καλούσε σε πράξεις βίας εναντίον του Ισραήλ.

Ακόμη, υποστήριξε μιλώντας στον Alpha, ότι δεν αναφερόταν σε τζιχάντ με όπλα, αλλά σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι παρερμηνεύθηκαν αυτά που είπε.

Εις βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική σύμφωνα με την οποία προέτρεπε σε πράξεις βίας μέσω των κοινωνικών δικτύων, αναφερόμενος στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας».

Ποιος είναι ο 39χρονος ιμάμης

Αιγύπτιος μετανάστης που ζούσε εδώ και πολλά χρόνια στα Χανιά είναι ο 39χρονος ο οποίος προέτρεψε σε πράξεις βίας με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αιγύπτιος, που ονομάζεται Ελσαγέντ Μοντασέρ, σε αναρτήσεις του υμνούσε τις σφαγές της Χαμάς και καλούσε τους μουσουλμάνους σε Τζιχάντ, δηλαδή σε ιερό αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για τον 39χρονο υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.