Στο επίκεντρο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής έχει βρεθεί 39χρονος Αιγύπτιος που τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και εργάζεται στα Χανιά.

Οι αναρτήσεις στο Facebook υπέρ της Χαμάς και τα κηρύγματα μίσους κατά της Δύσης με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα ήταν αυτά που προκάλεσαν την κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών.

Οι αναρτήσεις

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος  υποστήριζε μέσα από τα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα τη δράση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, που αποτελούν ένοπλη οργάνωση που υποστηρίζει τον αγώνα της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο 39χρονος καλούσε τους μουσουλμάνους  σε ένοπλη Τζιχάντ.

Επιπλέον, ο άνδρας είναι ιμάμης σε ένα άτυπο τζαμί και δίδασκε στους μουσουλμάνους που συγκεντρωνόντουσαν καθώς είχε κάνει θρησκευτικέ σπουδές.

Τον τελευταίο καιρό είχε σταματήσει να διδάσκει διότι μάλλον είχε αντιληφθεί πως υπήρχαν έρευνες των Αρχών εις βάρος του.

Προχωρούσε και σε προφορικά κηρύγματα μίσους στο τζαμί αλλά θωρείται πως δεν είναι ακραίος και ριζοσπάστης.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ ιδρύθηκε το 1992, με την ονομασία της να προέρχεται από τον Σύρο ιεροκήρυκα Εζντίν Αλ Κασάμ, ο οποίος στις αρχές του 20ού αιώνα καλούσε σε ένοπλη αντίσταση κατά των «νέων σταυροφόρων» της αποικιοκρατίας και το 1935 σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τη βρετανική αστυνομία.