Οδύνη έχει προκαλέσει το τραγικό δυστύχημα με το 4 μηνών νεκρό βρέφος στον Βόλο. Την ίδια ώρα νέο συγκλονιστικό βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τα μοιραία εκείνα δευτερόλεπτα, προκαλεί σοκ.

Το βίντεο αποτυπώνει καρέ-καρέ το δυστύχημα που σημειώθηκε στην οδό Ιάσονος, το βράδυ του Σαββάτου στις 22.00, όταν δικυκλιστής παρέσυρε 53χρονο άνδρα και το 4 μηνών εγγονάκι που είχε στην αγκαλιά του, το οποίο και σκοτώθηκε.

«Τέλειωσε η ζωή μου, αλλά δεν φταίω» λέει ο 33χρονος οδηγός για το θάνατο του 4 μηνών βρέφους στον Βόλο

Στην απολογία του ο 33χρονος υποστήριξε πως φορούσε κράνος και δεν είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων, καθώς ο δρόμος είχε αρκετή κίνηση και παντού ήταν παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Τέλειωσε η ζωή μου, αλλά δεν φταίω για ό,τι συνέβη» είπε, ενώ επέμενε ότι ο 54χρονος πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο και ακινητοποιήθηκε στη μέση της οδού Ιάσονος και εκείνος στην προσπάθειά του να τον αποφύγει έχασε τον έλεγχο της μηχανής και ανετράπη, ενώ δεν κατάλαβε αν στα χέρια του ο παππούς κρατούσε το βρέφος.

Ο 33χρονος φέρεται να υποστήριξε πως αυτό που αντιλήφθηκε ήταν ότι ένας πεζός βρέθηκε στην άκρη της αριστερής λωρίδας του δρόμου τρέχοντας και μετά ακινητοποιήθηκε, ενώ περνούσαν από τον δρόμο αυτοκίνητα, και δεν αποφάσιζε να επιστρέψει στο πεζοδρόμιο.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί έδωσαν στην ανάκριση βάση στο εάν το παιδί ήταν ασφαλισμένο σε καρότσι, ώστε να μην πεταχτεί από τα χέρια του παππού.

Ο 33χρονος διέψευσε αυτόπτη μάρτυρα που είπε πως έκανε προσπέραση και από τους δικαστές ζητήθηκε να παρουσιαστεί βίντεο από κάμερες πριν ο 33χρονος φτάσει στην οδό Αντωνοπούλου.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο 33χρονος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Το άτυχο κοριτσάκι κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης στον Βόλο, μαζί με τα αγαπημένα του λούτρινα.

Το χρονικό

Το συγκλονιστικό του τροχαίου, είναι ότι ο 53χρονος παππούς κάθονταν με την γυναίκα του σε κατάστημα εστίασης επί της Αντωνοπούλου.

Μετά από λίγο έφτασαν η κόρη, γαμπρός και η μόλις 4 μηνών εγγονή του. Έτσι και θέλοντας να βοηθήσει διέσχισε την οδό Ιάσονος, πήγε το μωρό χωρίς το καρότσι του και προσπάθησε να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, διασχίζοντας την Ιάσονος στο ύψος με την Αντωνοπούλου.

Ο 53χρονος βρέθηκε στο οδόστρωμα παρασυρμένος από την μηχανή και το μωρό επίσης, χτυπώντας στο κρανίο.

Στο αιφνίδιο και τραγικό γεγονός, παρόντες ήταν και οι γονείς του άτυχου βρέφους και η γιαγιά του, η οποία βλέποντας μπροστά στα μάτια της να εκτυλίσσεται αυτή η τραγωδία, πετάχτηκε στο δρόμο, πήρε αγκαλιά το βρέφος και διερχόμενο ταξί σταματώντας να δει τι συμβαίνει, τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου η κινητοποίηση ήταν άμεση και μαζική από πλευράς ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (νευροχειρουργού, αναισθησιολόγου, κ.λ.π) ώστε να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια στο βρέφος, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του, λίγη ώρα πριν τα μεσάνυκτα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν.

Η οικογένεια του άτυχου βρέφους γονείς και παππούδες, αλλόφρονες από την ανείπωτη τραγωδία, δέχθηκαν την φροντίδα και την ψυχολογική υποστήριξη ειδικευμένου προσωπικού του νοσοκομείου, ενώ ο παππούς και τις ιατρικές φροντίδες καθώς έχει σπασμένα πλευρά.