Η καλή συνεργασία με τους συναδέλφους είναι το κλειδί για την αρμονία στο χώρο εργασίας σε όλα τα «ομαδικά» επαγγέλματα, αλλά κάποιοι ίσως παρασυρθούν από τις «στενές» επαφές…

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το 85% των εξωσυζυγικών σχέσεων συμβαίνουν στη δουλειά – με έναν στους πέντε εργαζόμενους να ομολογεί ότι έχει απατήσει το σύντροφό του με έναν συνάδελφο ή συνεργάτη.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές ρώτησαν 3.800 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο – 1.644 από τους οποίους παραδέχτηκαν ότι έχουν απιστήσει στο ευρύτερο εργασιακό τους περιβάλλον.

«Η γοητεία του απαγορευμένου φρούτου μπορεί να είναι αρκετά δελεαστική, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου αναμένεται να τηρούνται ο επαγγελματισμός και τα όρια», εξηγούν οι ερευνητές.

Ο χώρος εργασίας είναι ένα μέρος όπου όλοι παρουσιάζουν τον καλύτερο εαυτό τους, γευματίζουν μαζί ή κάνουν τακτικά διαλείμματα για καφέ – αυτό είναι ένα γόνιμο έδαφος για να ανθίσουν όλων των ειδών σχέσεις.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι έλκονται από συναδέλφους που κατανοούν την ένταση και τις προκλήσεις της δουλειάς τους.

Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι συχνά στηρίζονται ο ένας στον άλλον για να ανακουφιστούν από το άγχος της καθημερινότητας.

Ποια επαγγέλματα είναι πιο επιρρεπή στην απιστία;

Top 10 επαγγελματικοί κλάδοι που αποτελούν «εστίες» απιστίας:

  1. Πωλήσεις.
  2. Εκπαίδευση.
  3. Υγεία.
  4. Μεταφορές και logistics.
  5. Φιλοξενία και οργάνωση εκδηλώσεων.
  6. Μηχανική και βιοτεχνία.
  7. Ακίνητα και κατασκευές.
  8. Λογιστική, τράπεζες και χρηματοοικονομικά.
  9. Πληροφορική.
  10. Ένοπλες δυνάμεις.

Η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι σχεδόν το 25% των περιπτώσεων απιστίας εντός του εργασιακού ωραρίου έλαβαν χώρα στο γραφείο, ενώ 348 ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι ήρθαν πιο «κοντά» σε συγκεντρώσεις ή εκδηλώσεις στο χώρο εργασίας, όπως το περιβόητο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Και ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες της μελέτης ισχυρίστηκαν ότι οι σύντροφοί τους δεν έμαθαν ποτέ για τις ερωτικές τους περιπτύξεις, η πλειονότητα «πιάστηκε στα πράσα» – είτε μέσω πονηρών γραπτών μηνυμάτων, είτε μέσω ύποπτων κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών.

Γιατί κάποιοι κάνουν την απιστία «δεύτερο επάγγελμα»;

Η απιστία είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους χωρισμού για πάνω από το 40% των παντρεμένων ζευγαριών, σύμφωνα με έρευνα για τις εξωσυζυγικές σχέσεις στο Couple and Family Psychology.

Ενώ κάποιοι θα πρότειναν ότι αυτός ο ορισμός διαφέρει για κάθε ζευγάρι, ο βασικός ορισμός της απιστίας είναι όταν ένας σύζυγος ή σύντροφος επιλέγει να εμπλακεί σε μια συναισθηματική ή σεξουαλική σχέση με κάποιον που δεν είναι ο επίσημος σύντροφός του.

Αλλά γιατί τόσο άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να απατήσουν το σύντροφό τους;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy τα 8 βασικά κίνητρα της απιστίας περιλαμβάνουν:

  1. Θυμός.
  2. Χαμηλή αυτοεκτίμηση.
  3. Έλλειψη αγάπης.
  4. Φόβος δέσμευσης.
  5. Ανάγκη για πολυγαμία.
  6. Παραμέληση.
  7. Σεξουαλική επιθυμία.
  8. Ευνοϊκές συγκυρίες.

Πηγή Vita.gr