Ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την έξοδό του από τη χώρα αφέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο 33χρονος ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε το τεσσάρων μηνών βρέφος που ήταν μαζί με τον παππού του στον Βόλο.

Η απόφαση, σύμφωνα με το gegonota.news έγινε δεκτή με δάκρυα από τους συγγενείς του 33χρονου, ενώ και ο ίδιος έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά της αδελφής του μόλις ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του.

Τι είπε στον ανακριτή

Ο 33χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Νίκο Παπαπέτρο, δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης, υποστηρίζοντας πως δεν οδηγούσε επικίνδυνα και ο μόνος ελιγμός που έγινε από πλευράς του ήταν για να αποφύγει τον 54χρονο με το βρέφος. Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, πως ο ο 54χρονος κινήθηκε στη μέση του δρόμου και εκτός διάβασης πεζών.

«Ο παππούς βγήκε αιφνίδια και εκτός διάβασης στο οδόστρωμα»

«Ο 33χρονος δεν έκανε ελιγμούς, κινούταν μέσα στα όρια ταχύτητας και ο παππούς βγήκε αιφνίδια και εκτός διάβασης στο οδόστρωμα, κοντοστάθηκε και δεν αντέδρασε. Ο οδηγός της μηχανής κόρναρε αλλά ο παππούς δεν κινήθηκε» είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του οδηγού της μοτοσυκλέτας, Νίκος Παπαπέτρος.

«Το βασικό αδίκημα, η επικίνδυνη οδήγηση δηλαδή, ο ισχυρισμός είναι ότι δεν στέκει ως αδίκημα, διότι δεν στοιχειοθετείται αντικειμενικά. Πρόκειται περί απλής τροχαίας παράβασης η οποία βέβαια οδήγησε σε θάνατο. Πιθανόν να ήταν και ανθρωποκτονία απο αμέλεια. Το αδίκημα αυτό θέλει συγκεκριμένα στοιχεία, θέλει επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι ελιγμοί στην προκειμένη πρίπτωση δεν υπάρχουν» εξήγησε ο κ. Παπαπέτρος.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν βγει ακόμη και όταν ελέγχθηκε ο 33χρονος για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο δικηγόρος του αναφέρει ότι «υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις» κι ότι ακόμα και αυτές οι εξετάσεις «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».

Τι είπε στον Εισαγγελέα

Την Κυριακή ο 33χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας όπου εξήγησε μόνο πως είδε ξαφνικά μπροστά του τον 54χρονο παππού του βρέφους και φρέναρε. Ωστόσο στην άσφαλτο στο σημείο του δυστυχήματος δεν βρέθηκαν σημάδια από τις ρόδες της μηχανής που θα καταδείκνυαν κάτι τέτοιο.

Μέχρι χθες, στις εισαγγελικές αρχές του Βόλου δεν είχαν κατατεθεί τα αποτελέσματα του αλκοτέστ στο οποίο είχε υποβληθεί ο 33χρονος, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα εκτός απροόπτου.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί σε ανακριτή και εισαγγελία το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες καταστημάτων στο σημείο που κατέγραψαν το τραγικό δυστύχημα αλλά και όλες τις επιχειρήσεις της οδού Ιάσονος, από την είσοδό της ως την μοιραία διασταύρωση, προκειμένου να ελεγχθεί η οδηγική συμπεριφορά του 33χρονου και πριν το τροχαίο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα άρχισαν στις 22:30 στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Αντωνοπούλου, όταν μία μηχανή παρέσυρε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο κρατώντας στην αγκαλιά του το βρέφος.

Την ώρα που ο παππούς πέρναγε τον δρόμο, ο οδηγός της μηχανής έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον παππού που κράταγε στην αγκαλιά του εγγόνι του. Το βρέφος έπεσε στο κράσπεδο, χτύπησε και έχασε την ζωή του ακαριαία.

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Η γιαγιά του βρέφους άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μπήκε αμέσως σε ταξί ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει για να δει τι συνέβη.

Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο «μηδέν» έφτασε στο Νοσοκομείο, με το μωρό και την γιαγιά του.

Οι περαστικοί προσπαθούσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το μωρό είχε καταλήξει πριν προλάβει το ΕΚΑΒ να το μεταφέρει στο νοσοκομείο του Βόλου. Ο δε παππούς μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» έχοντας τραυματιστεί ελαφρά.

Σε ό,τι αφορά στον οδηγό της μοτοσικλέτας, εκείνος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου.

Νοσηλεύεται δε και εκείνος στο «Αχιλλοπούλειο» φρουρούμενος από αστυνομικούς.