Οργή επικρατεί στις τάξεις της Χαμάς που κατηγορεί το Ισραήλ ότι έχει στοχεύσει σκόπιμα αμάχους της Γάζας καταστρέφοντας περίπου 250.000 σπίτια.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης, Οσάμα Χαμντάν, μίλησε για «Ολοκαύτωμα της Γάζας». Ο στρατός των κατακτητών, είπε, «στοχοποιεί γυναίκες και παιδιά» ενώ διέψευσε τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας, Ντάνιελ Χαγκάρι, ότι η Χαμάς συγκεντρώνει όπλα και χρησιμοποιεί τούνελ κάτω από το νοσοκομείο Sheikh Hamad. «Οι υπόγειες είσοδοι δεν χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «χιλιάδες μαχητές μας μετακινούνται χωρίς να το γνωρίζουν».

Ο Χαμντάν κάλεσε επίσης τον ΟΗΕ να επιθεωρήσει τα νοσοκομεία στη Γάζα και να διαπιστώσει τα ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου» αρνούμενος παράλληλα παρουσία της παλαιστινιακής οργάνωσης μέσα σε αυτά.

Κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ ότι μοίρασε φυλλάδια στους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν τα σπίτια τους «για να γίνουν ευκολότεροι στόχοι».

Οι ΗΠΑ και η αντίσταση

Οι ΗΠΑ έχουν «βρώμικα σχέδια» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο λαός της Γάζας δεν θα σιωπήσει αν η Ουάσιγκτον συνεχίσει τη «συνεργασία της με τους κατακτητές [Ισραήλ]».

Διεμήνυσε πως «θέλουμε μια ανεξάρτητη χώρα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ» και είπε ότι όποιος πιστεύει ότι η Χαμάς θα καταστραφεί «έχει αυταπάτες».

«Ήμασταν νικητές στις 7 Οκτωβρίου και θα παραμείνουμε νικητές» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Χαμάς και εμφανίστηκε ακλόνητος λέγοντας πως «ο εχθρός θα υποστεί απώλειες».

Η κατάσταση για τους Παλαιστίνιους στην περιοχή επιδεινώνεται ολοένα, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται αδιάκοπα (9.770) ενώ όσα νοσοκομεία δεν βομβαρδίζονται υπολειτουργούν ή σταματούν να λειτουργούν ελλείψει καυσίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού. Το δράμα των εκτοπισμένων μεγαλώνει ενώ η πείνα και λειψυδρία φέρνουν ασθένειες και θάνατο.