Ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας Νοεμβρίου μεταξύ των τελευταίων 12 ετών για τον μετεωρολογικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (στους χώρους της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος) καταγράφηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου με 26 βαθμούς Κέλσιου.

Ρεκόρ θερμοκρασίας Νοεμβρίου κατέγραψαν μέσα στις 6 πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου 2023 ακόμη 7 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σταθμούς στον νομό Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η επεξεργασία των δεδομένων του σταθμού του Λαγκάδα λόγω προσωρινού προβλήματος επικοινωνίας με τον σταθμό.

Στον σχετικό πινάκα παρουσιάζονται οι σταθμοί που κατέγραψαν τα νέα ρεκόρ, η τιμή του νέου ρεκόρ, η ημερομηνία που αυτό καταγράφηκε, το προηγούμενο ρεκόρ και το διάστημα λειτουργίας κάθε σταθμού.

Δείτε τον πίνακα:

Υψηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη

Τι καιρός αναμένεται αύριο στη χώρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους αναμένεται την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 4 μποφόρ στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους στις νησιωτικές περιοχές και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα ασθενών, πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει για το Αιγαίο και την Κρήτη.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και από το πρωί από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.