Μακάβρια ευρήματα εντόπισαν συνεργεία εκσκαφέων στην Εύβοια, όταν κατά τη διάρκεια των έργων έπεσαν πάνω σε ανθρώπινους σκελετούς θαμένους κάτω από το τσιμέντο.

Πιο αναλυτικά, τα ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εκσκαφών στους δρόμους της Ιστιαίας για την υλοποίηση βελτιωτικών έργων υποδομής, και συγκεκριμένα τοποθέτηση δικτύων αστικών λυμάτων. Μάλιστα, οστά βρέθηκαν σε δύο διαδοχικές φάσεις. γεγονός που κινητοποίησε τις Αρχές.

Δύο σκελετοί δίπλα-δίπλα

Καθώς οι χειριστές των μηχανημάτων έσκαβαν δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιστιαίας, εντόπισαν έναν ολόκληρο και ακέραιο σκελετό που είχε ταφεί στο σημείο.

Εν συνεχεία, άλλος ένας σκελετός ανθρώπου βρέθηκε στο ίδιο σημείο, λίγο πιο δίπλα από τον πρώτο.

Έρευνες για το ανατριχιαστικό εύρημα

Στο μεταξύ, διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν θαμένοι σε αυτό το σημείο οι δύο άθικτοι σκελετοί.

Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, σίγουρα καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι σκελετοί αυτοί αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα αποθανόντων σε όψιμη ιστορική περίοδο – όπως για παράδειγμα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ή σε ακόμη πιο ύστερο χρόνο.

Ανθρώπινος σκελετός και στο Κορωπί

Ανθρώπινος σκελετός, αγνώστων στοιχείων, βρέθηκε τυχαία την Παρασκευή σε δύσβατη παραλιακή θαμνώδη περιοχή, στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το mesogianews.gr, ο σκελετός εντοπίστηκε από Πολωνό τουρίστα, στο 36ο χλμ της παραλιακής, στην Αλθέα Κορωπίου. Ο τουρίστας έκανε τη βόλτα του στη βραχώδη περιοχή αριστερά του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Κρωπίας, ενώ στη συνέχεια έγινε περισυλλογή των οστών, τα οποία απεστάλησαν για διενέργεια ανθρωπολογικής εξέτασης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για άνδρα που έχουν χαθεί τα ίχνη του το τελευταίο τρίμηνο.