Ένας από τους διασώστες έκτακτης ανάγκης που βρέθηκε πρώτος στο σημείο αποκάλυψε τι του είπε η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν της κρατούσε το χέρι μετά το σοκαριστικό τροχαίο στο Παρίσι.

Ο τραγικός θάνατος της πριγκίπισσας πριν από 26 χρόνια επηρέασε ανθρώπους που την αγαπούσαν σε όλο τον κόσμο. Ήταν μόλις 36 ετών όταν πέθανε μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997.

Στο μοιραίο τροχαίο σκοτώθηκε και ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγέντ, καθώς και ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου.

Στον απόηχο του δυστυχήματος στη σήραγγα Pont de L’ Alma στη γαλλική πρωτεύουσα οι διασώστες έτρεξαν αμέσως στο σημείο.

Γεγονότα που θα παρουσιαστούν στον τελευταίο κύκλο της σειράς του Netflix The Crown που θα βγει στις 16 Νοεμβρίου.

Ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να σώσουν την πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ο πυροσβέστης Xavier Gourmelon, ο οποίος δεν αναγνώρισε την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Φωτογραφία από το μοιραίο τροχαίο για την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο Παρίσι

Φωτογραφία από το μοιραίο τροχαίο για την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο Παρίσι

Οι τελευταίες στιγμές της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Υπέθεσε πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά καθώς είχε τα μάτια της ανοιχτά και είχε ακόμα τις αισθήσεις της.

Πριν τη βγάλουν από το μοιραίο αυτοκίνητο, ο πυροσβέστης της κρατούσε το χέρι και την παρηγορούσε, σύμφωνα με τη Mirror.

«Θεέ μου, τι συνέβη;» φέρεται να τον ρώτησε τότε η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Δυστυχώς υπέστη καρδιακή ανακοπή στιγμές αργότερα.

«Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά ανακούφιση γιατί ως ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο μοιραίο τροχαίο θέλεις να σώσεις ζωές. Και νόμιζα ότι αυτό είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο ήξερα, ήταν ζωντανή όταν μπήκε στο ασθενοφόρο και περίμενα να ζήσει. Αλλά αργότερα έμαθα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ ενοχλητικό» είχε δηλώσει στη Sun.

«Ξέρω ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της νύχτας θα μείνει για πάντα. Δεν είχα ιδέα τότε ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο μου είπε ένας από τους διασώστες ότι ήταν αυτή» θυμάται χαρακτηριστικά.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, η πριγκίπισσα Νταϊάνα κηρύχθηκε νεκρή στις 4 το πρωί, στο νοσοκομείο Pitie-Salpetriere στο Παρίσι.