Στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού νοσοκομείου Χανίων βρίσκεται και δέχεται την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα ένα μωρό που γεννήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από παρένθετη μητέρα, Γεωργιανής καταγωγής, που ήταν μπλεγμένη στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών που «ξεσκεπάστηκε» τον περασμένο Αύγουστο στα Χανιά.

Βρέφος αγνώστου ταυτότητας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews.gr πρόκειται για μια «δύσκολη» νομικά περίπτωση αφού για το μωράκι δεν έχει γίνει εξακρίβωση των στοιχείων των βιολογικών του γονέων και τώρα παραμένει «αγνώστου ταυτότητας». Κατά τα άλλα χαίρει άκρας υγείας.

Αυτό συμβαίνει διότι το μωρό προέκυψε με γονιμοποίηση ωαρίου (πιθανώς από δωρεά ωαρίου) και σπερματοζωαρίου από τράπεζα σπέρματος και στη συνέχεια κυοφορήθηκε από την παρένθετη μητέρα που συνεργαζόταν, με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Το… αγόρασε γυναίκα από την Αυστραλία

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι για το μωρό που γεννήθηκε στα Χανιά και βρίσκεται στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων, έχει υπάρξει ανάδοχος γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία μάλιστα έχει πληρώσει στους εκπροσώπους του κυκλώματος σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά του.

Μάλιστα, έχει στην κατοχή της όλα τα απαιτούμενα συμβολαιογραφικά έγγραφα που την κατοχυρώνουν, ώστε μετά τη γέννηση να πάρει το μωρό στη χώρα της και να το μεγαλώσει (το οποίο επίσης νομικά χρειάζεται διευκρίνιση), χωρίς μάλιστα να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει πατέρας.

Στα δικαστήρια η υπόθεση

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση βίσκεται στην κρίση του εισαγγελέα, όπως και αντίστοιχες περιπτώσεις που σχετίζονται με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην κλινική των Χανίων.

Στις 23 Νοεμβρίου θα κριθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων η επιμέλεια δύο δίδυμων μωρών τα οποία, τον περασμένο Αύγουστο, παρέλαβαν οι Ιταλοί γονείς τους από το νοσοκομείο Χανίων, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Σημειώνεται βέβαια ότι οι περιπτώσεις είναι πολλές και θα κριθούν όλες στις αίθουσες δικαστηρίων, καθώς επίσης και το «μέλλον» του εγκαφάλου γιατρού του κυκλώματος και των συνεργών του, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι. Η δίκη τους αναμένεται εντός του νέου έτους.