Ο Μικ Τζάγκερ δεν είναι ο μόνος: ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι πλούσιοι δεν θα αφήσουν ούτε ευρώ στα παιδιά τους!

Ο αρχηγός των Rolling Stones έχει δηλώσει ότι, εάν πουλήσει το μερίδιό του από τα δικαιώματα των τραγουδιών του γκρουπ, θα το κάνει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ολος ο κόσμος πιστεύει ότι τα παιδιά των εκατομμυριούχων έχουν μια εύκολη και τακτοποιημένη ζωή στο 100% των περιπτώσεων, με ένα μέλλον γεμάτο πλούτο χάρη στη φήμη και τη στρατοσφαιρική οικονομική υγεία των γονιών τους, οι οποίοι, εκτός από το ότι τους προσφέρουν την καλύτερη θέση στην κοινωνία, θα τους αφήσουν μια μέρα μια τεράστια κληρονομιά.

Αυτό δεν συμβαίνει πάντα…

Τουλάχιστον αυτό έχει αποκαλύψει ο Μικ Τζάγκερ, ένας από τους μύθους του ροκ εν ρολ, ο θρυλικός αρχηγός των Rolling Stones.

Ο μουσικός, ο οποίος έχει οκτώ παιδιά από πέντε διαφορετικές γυναίκες, έχει διαβεβαιώσει ότι, εάν πουλήσει το μερίδιό του από τα δικαιώματα των τραγουδιών των Stones, θα δώσει τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κάτι που φυσικά τον τιμά, αν και αυτό είναι κάτι που οι απόγονοί του δεν θα το εκτιμήσουν καθόλου.

Υποθέτουμε, σε κάθε περίπτωση, ότι ούτε θα τους λείψει τίποτα: «Δεν χρειάζονται τόσα εκατομμύρια για να ζήσουν», είπε ο Τζάγκερ, ο οποίος δεν είναι ο μόνος που σκέφτεται έτσι.

Μπιλ Γκέϊτς

Ο μεγιστάνας της Microsoft, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει πει πολλές φορές ότι θεωρεί ότι δεν θα κάνει τη χάρη στα παιδιά του – έχει τρία, το αποτέλεσμα του γάμου του με τη Melinda French – να εγκαταλείψει στα χέρια τους ολόκληρη την επιχείρησή του και παράλληλα μια οικονομική αυτοκρατορία σε αυτούς. Θα δωρίσει την πλειοψηφία, λέει, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο μεγιστάνας της Microsoft

Στινγκ

Ο τραγουδιστής και πρώην αρχηγός των Police (Gordon Matthew Thomas Sumner το πλήρες του όνομα), έχει έξι παιδιά, δύο από τον πρώτο του γάμο -με την ηθοποιό Frances Tomelty- και τέσσερα από τον δεύτερο με την ηθοποιό και παραγωγό Trudie Styler. Όσον αφορά την κληρονομιά του και το μέλλον των απογόνων του, ήταν πάντα ένας από αυτούς που τα λέει πιο ωμά από όλους:

«Δεν θέλω να τους αφήσω να εκμεταλλεύονται ταμεία. Πρέπει να δουλέψουν», είπε στους «The Sunday Times» πριν από χρόνια.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο ιδρυτής του Facebook, (σημερινό Meta), κατέστησε σαφές ότι καμία από τις κόρες του δεν επρόκειτο να λάβει ούτε ένα σεντ των μετοχών της εταιρείας, αξίας άνω των 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά θα καταλήξουν στο Ίδρυμα Πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, το οποίο ίδρυσε με τη σύζυγό του, για να προωθήσει τις ίσες ευκαιρίες για τα μειονεκτούντα παιδιά.

O ιδρυτής του Facebook

Ντάνιελ Κρεγκ

Ο τελευταίος Τζέιμς Μποντ του κινηματογράφου (προς το παρόν) θεωρεί ότι οι κληρονομιές είναι κάτι «ξεπερασμένο» και «δίχως γούστο». Παρά την τεράστια περιουσία του, μαζί με αυτή της συζύγου του, ηθοποιού Ρέιτσελ Βάις, δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τις κόρες του να πάρουν ούτε ένα δολάριο από τα 135 εκατομμύρια που υπολογίζεται ότι έχει.

Η πρόθεση του Κρεγκ είναι ξεκάθαρη για την περιουσία του: «Η φιλοσοφία μου είναι να τη ξεφορτωθώ ή να τη χαρίσω πριν φύγω από τη ζωή».

Γκόρντον Ράμσεϊ

Ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ στον κόσμο έχει κερδίσει επίσης μια σημαντική περιουσία, εκτός από τα έσοδα που αποκτά από τα πολλά εστιατόρια του. Υπολογίζεται ότι η περιουσία του έχει ήδη ξεπεράσει τα 220 εκατομμύρια ευρώ.. και δεν θέλει να την αγγίξουν τα παιδιά του. Στην πραγματικότητα, δεν τους αφήνει να αγοράσουν πολυτελή αυτοκίνητα, κοσμήματα ή να κάνουν αξέχαστες διακοπές. «Δεν έχουν δουλέψει αρκετά για να το αντέξουν οικονομικά», υποστηρίζει ο διάσημος μάγειρας.