Κατέρρευσε τμήμα οροφής του γενικού νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρώς ένας γιατρός.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου, στον προθάλαμο που βρίσκονται οι κοιτώνες του νοσοκομείου και ξεκουράζονται οι γιατροί.

Σύμφωνα με τη voria.gr, ο γιατρός είχε τελειώσει την εφημερία του και ξεκουραζόταν, όταν ξαφνικά μέρος της οροφής έπεσε επάνω στο πόδι του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο τραυματίας γιατρός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου/πηγή karfitsa.gr

Ο τραυματίας γιατρός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημέρευε, καθώς ο «Άγιος Δημήτριος» δεν έχει ορθοπαιδική κλινική, όπου και διαπιστώθηκε ότι φέρει οίδημα στο πόδι του.

Τι λέει η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου

Η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Τραούδα, τόνισε στη voria.gr ότι το συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου είχε επισκευαστεί μόλις πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η κ. Τραούδα δήλωσε ότι το νοσοκομείο έκανε πριν λίγο καιρό διαγωνισμό ώστε να επισκευαστεί η οροφή στους κοιτώνες του νοσοκομείου που βρίσκονται στο τρίτο όροφο και, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με την ίδια, η ανάδοχος εταιρεία είχε παραδώσει το έργο μόλις πριν λίγες μέρες, ωστόσο σήμερα συνέβη το ατύχημα.

«Ως διοίκηση εννοείται θα ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη οδό απέναντι στην εταιρεία», σημείωσε η αναπληρώτρια διοικήτρια και πρόσθεσε ότι θα το συμβάν θα δηλωθεί και στην επιθεώρηση εργασίας.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» Στέφανος Χατζηλιάδης τόνισε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «χρόνια τώρα το ΔΣ του εργασιακού σωματείου και προσωπικά σε διάφορα σάιτ καταγγείλαμε τις άθλιες συνθήκες που κοιμούνται οι γιατροί. Τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι».