Με μια νέα ιστορία εξαφάνισης ενός νέου ανθρώπου ασχολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» του MEGA.

Ο λόγος για τον Νίκο Κλειδώνη, 46 χρόνων, ο οποίος εξαφανίστηκε την Δευτέρα 28 Αυγούστου από το Κορωπί όπου έμενε μόνος του. Φαίνεται πως κάτι ξαφνικό τον έβγαλε από το σπίτι του, αφού όλα τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν στο τραπέζι μαζί με το φαγητό που δεν άγγιξε.

Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ήταν η μητέρα του που τον περιγράφει «τρομαγμένο και ανάστατο».

Ο φίλος του που «ήταν ο μοναδικός που εμπιστευόταν» αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που είχε σε bitcoin ο Νίκος. Αίσθηση προκάλεσε στην εκπομπή η δήλωση του για τα όσα ο αγνοούμενος φέρεται να του είπε πριν χαθεί.

«Μου είχε πει πως αν πάθει κάτι να ζητήσω από την μητέρα του τους κωδικούς των bitcoin» είπε χαρακτηριστικά ο φίλος του μιλώντας στο «Τούνελ».

Γειτόνισσα που τον γνώριζε πολύ καλά είπε στον ρεπόρτερ του «Τούνελ» πως τελευταία ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος και ότι κάποιος τον απειλούσε. Αναστάτωση προκάλεσε η πληροφορία που έφτασε στο «Τούνελ», σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Κλειδώνης είχε καταγγείλει στις Αρχές κάτι σοβαρό που συνέβαινε και που έβαζε την ζωή του σε κίνδυνο. Την μαρτυρία επιβεβαίωσε και φίλος του που τον είδε μια εβδομάδα πριν εξαφανιστεί.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η μητέρα του αγνοούμενου, Αγγελική Κλειδώνη που βρέθηκε στο πλατό του της εκπομπής του MEGA.

Ποιήτρια και γνωστή σχεδιάστρια μόδας στο παρελθόν, μίλησε κλαίγοντας για τον μοναχογιό της και απηύθυνε έκκληση σε αυτούς που μπορεί να τον εξαφάνισαν στοχεύοντας στα χρήματα, να τα κρατήσουν και να της επιστρέψουν τον «Θεό της».

«Ήταν  τρομερά φοβισμένος…”

«Πανέξυπνος… Αλλά αγαθός στην ψυχή». Είπε για τον αγνοούμενο μοναχογιό της, η κυρία Αγγελική. Μίλησε για τις δυο ερωτικές απογοητεύσεις στη ζωή του: «Είχε μια σχέση επτάμιση χρόνια και ένα βράδυ είπαν ‘καληνύχτα’. Δεν ξαναμίλησαν και δεν ξαναείδε ο ένας τον άλλο. Αργότερα γνώρισε μια κοπέλα που είχε τραγική κατάληξη. Έπεσε με το αυτοκίνητό της σε ένα αρδευτικό κανάλι και πνίγηκε. Ήταν έγκυος και όλο αυτό τον είχε επηρεάσει».

Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε πάει στο σπίτι του να τον δει και ανατράπηκαν τα πάντα.

«Ανοίγω, μπαίνω μέσα και τον βλέπω στο διάδρομο. Ήταν άγριος και τρομερά φοβισμένος. Πήγα να κόψω μερικά φραγκόσυκα και όταν γύρισα ο Νίκος έλειπε. Περίμενα ώρες, είδα ότι δεν έρχεται και του άφησα σημείωμα να μου τηλεφωνήσει. Ήρθα στο σπίτι και την επόμενη μέρα και ο Νίκος δεν είχε γυρίσει. Τον κάλεσα τον ξανακάλεσα και ακόμα καλώ αλλά δεν έχει απαντήσει…»

«Mόνο εμένα εμπιστευόταν…»

Η κάμερα του «Τούνελ» πήγε στην περιοχή του Άγιου Δημητρίου στο Κορωπί, στον τόπο όπου διέμενε ο Νίκος Κλειδώνης το τελευταίο διάστημα. Μαζί με τον ρεπόρτερ ήταν  και ο φίλος του αγνοούμενου.

Όπως ανέφερε η τελευταία φορά  που τον είδε ήταν περίπου πέντε μέρες πριν εξαφανιστεί.  Ο Νίκος είχε πάει επίσκεψη στο σπίτι του, στο Φάληρο και «ήταν γενικά αγχωμένος. Τον κάλεσε κάποιος στο τηλέφωνο και μετά βιαζόταν να φύγει…» είπε χαρακτηριστικά.

Για την εξαφάνιση του ενημερώθηκε μια εβδομάδα μετά, από την Ασφάλεια και προσπάθησε και ο ίδιος να δει τι στοιχεία θα μπορούσε να βρει από την γειτονιά αλλά κανείς δεν ήξερε κάτι.

«Φοβάμαι ότι τον σκότωσαν»

Το «Τούνελ» βρέθηκε στην γειτονιά του 46χρονου προγραμματιστή και μίλησε με κατοίκους. Κανείς δεν τον είδε την ημέρα που χάθηκε. Σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε…

«Κάθε μέρα ο άντρας μου τον παίρνει τηλέφωνο, αλλά είναι κλειστό, ενώ στην αρχή λειτουργούσε…Εγώ δεν ξέρω παιδιά, φοβάμαι ότι τον σκότωσαν», είπε στην κάμερα της εκπομπής η μητέρα ενός  άλλου φίλου του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ο Νίκος Κλειδώνης, δεν ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός αλλά είχε πει σε εκείνη και στον άντρα της ότι φοβόταν κάποιον και ήταν ανήσυχος.

«Πιστεύω ότι είναι κάποιος από την περιοχή αυτός που πρέπει να τον απειλούσε», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μας είπε κάτι να βγάλουμε και εμείς άκρη, για ποιον λόγο φοβάται. Για αυτό είχα πει και στην μητέρα του όταν χάθηκε, να πάει στην αστυνομία. Πάρα πολύ μυστήριο, έτσι ξαφνικά να χαθεί ένα ολόκληρο παλικάρι».

Η μεγάλη περιουσία σε κρυπτονομίσματα…

Η μητέρα του Νίκου μίλησε για  κάτι που συνέβη μετά την εξαφάνισή του. «Μια μέρα έφευγα από εδώ, από το σπίτι στο Κορωπί και μόλις έστριψα στο δρόμο, σταμάτησε δίπλα μου ένα αυτοκίνητο και ήταν ο φίλος του. Εγώ πήγαινα στην Βάρκιζα και μου πρότεινε να με πάει εκείνος. Στο δρόμο μου είπε να έχω τον νου μου μην χάσω τα «στικάκια», γιατί ο Νίκος είχε μέσα ένα μεγάλο πόσο. Μίλησε για ένα εκατομμύριο. Εγώ του είπα ότι αποκλείεται να είχε τέτοιο ποσό και μου απάντησε πως το είχε δει. Στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα. Έχουν παραδοθεί όλα στην Αστυνομία».

Έρευνα σε ξενοδοχείο για την εξαφάνιση – μυστήριο

Δημοσιογράφος του «Τούνελ» βρέθηκε σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας που φέρεται ο αγνοούμενος να επισκέφθηκε…

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του δεν θύμιζαν κάτι στην υπάλληλο και επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε διανυκτερεύσει ποτέ εκεί, όπως υποστήριζαν κάποιοι γνωστοί του.

«Σας παρακαλώ…Βοηθήστε το παιδί μου»

Η μητέρα του με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τον αγαπημένο της μοναχογιό:

«Τον αγαπούσα και τον αγαπώ γιατί ήταν διαφορετικός από τα σημερινά παιδιά. Ήταν ένας πανέξυπνος βλάκας. Του γράφω ποιήματα ακόμα και τώρα που είναι εξαφανισμένος. Ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας που είχαμε από όταν ήταν μικρός».

Η ευαίσθητη μητέρα μας διάβασε και το πρώτο ποίημα που του είχε γράψει όταν γεννήθηκε:

«Σαν ήρθες στη ζωή μου γιε μου, νόμιζα πως και εγώ τότε γεννιόμουν. Το πρώτο μου το βλέμμα σαν σε χάιδεψε, που του Χριστού μας τη μορφή σε εσένα είδα, ρήγισσα και είπα: «Στοχασμέ μου».

Φανερά συγκλονισμένη, έκανε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει:

«Σας παρακαλώ πάρα πολύ όλους και όλες βοηθήστε να τον βρούμε. Της κάθε μάνας το παιδί αυτός είναι ο Θεός της, το παιδί της…»