Η Mercedes-Benz E-Class και η EQE SUV, δύο νέα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, κατάφεραν να λάβουν την ανώτερη βαθμολογία από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης για την ασφάλεια των αυτοκινήτων τον EuroNCAP την ανώτερη βαθμολογία για τα συστήματα υποβοήθησης.

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας Euro NCAP βράβευσε δύο οχήματα Mercedes-Benz, τη νέα E-Class και την EQE SUV, για το πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης των συστημάτων υποβοήθησής τους, που πρωτίστως θωρακίζουν την οδική ασφάλεια και επικουρικά βοηθούν τον οδηγό κατά τη οδήγησης.

Και τα δύο Mercedes-Benz, η E 400 e 4MATIC Sedan και η EQE 500 4MATIC SUV  προσφέρουν πλειάδα συστημάτων,  πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις δύο υποκατηγορίες, την «ικανότητα υποβοήθησης» και την «εφεδρική ασφάλεια» κάτι που συνέβη και το  2022 από τη λιμουζίνα EQE με βαθμολογία 85 και 100 τοις εκατό. Σήμερα, οι νέες E-Class και EQE SUV πέτυχαν τις βαθμολογίες 85 και 99 τοις εκατό αντίστοιχα.

Η νέα EQE SUV είναι το  τέταρτο ηλεκτρικό μοντέλο μετά τις EQS & EQE Sedan και την EQS SUV ενώ η νέα E-Class έχει πλέον νέα εμφάνιση, ενώ οι μισέ εκδόσεις με τα οποία προσφέρεται θα είναι plug-in υβριδικά. Η νέα E-Class συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης και με εκείνα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Tα δύο μοντέλα ήταν εξοπλισμένα με ένα πακέτο συστημάτων που περιελάμβαναν τις τεχνολογίες, Active Distance Assist DISTRONIC, Active Speed Limit Assist, Active Traffic Jam Assist, Active Steering Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist, Active Brake Assist, Evasive Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, ATTENTION ASSIST, υποβοήθηση εκκίνησης σε διασταυρώσεις (junction start-off function) και πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας καθώς και τα συστήματα PRE-SAFE PLUS και PRE-SAFE Impulse Side.